«Προσχεδιασμένο έγκλημα αφανισμού του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου», το οποίο «εκτελείται κατά γράμμα, με τη βούλα της τρικομματικής κυβέρνησης», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα, με σημερινή ανακοίνωσή τους.

«Όπως προέκυψε από τις αλλεπάλληλες συναντήσεις με τις διοικήσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και της Τράπεζας της Ελλάδος, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο παύει να υπάρχει με τη σημερινή του μορφή, διασπάται σε “καλή” και “κακή” τράπεζα και το υγιές κομμάτι της περνάει στον αποκλειστικό έλεγχο του ΤΧΣ – σαν να λέμε της τρόικας – έως ότου ξεπουληθεί σε κάποιο “μεγάλο παίκτη”», τονίζουν.

Επισημαίνουν δε ότι «ταυτόχρονα, λύονται οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων, οι οποίοι οδηγούνται είτε στην ανεργία είτε στην οικονομική εξαθλίωση, ενώ οι 72.000 μικρομέτοχοι του ΤΤ τιμωρούνται αδυσώπητα, με τον εκμηδενισμό των μετοχών τους».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, «η κυβέρνηση επιφυλάσσει για την ιστορική τράπεζα των 113 χρόνων ζωής, τύχη ανάλογη με της PROTON BANK, του προφυλακισμένου κ. Λαυρεντιάδη και για τους εργαζομένους της ακόμη χειρότερη».

«Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι τελειώνουν την Τράπεζα της λαϊκής αποταμίευσης, εξυπηρετώντας τα σχέδια του ελληνικού τραπεζικού κατεστημένου και των ξένων δανειστών», τονίζεται ακόμα στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ακόμα ότι πρόκειται για «προδιαγεγραμμένη εξέλιξη».

«Πού πήγαν άραγε οι τελευταίες βαρύγδουπες ανακοινώσεις ότι “το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μπορεί και πρέπει να συγχωνευτεί (χωρίς να διασπαστεί) με την Attica Bank και να αποτελέσουν την αρχή της δημιουργίας του τέταρτου ισχυρότερου τραπεζικού σχήματος;”», καταλήγει η ανακοίνωση.