Σημαντικά καλύτερα έσοδα και κέρδη παρουσιάζουν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε διεθνές επίπεδο, σε σύγκριση με τις εταιρείες που περιορίζονται στην εγχώρια αγορά, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Regus, που κατέγραψε τις απόψεις περισσοτέρων από 20.000 ανώτερων διοικητικών στελεχών από 90 χώρες παγκοσμίως.

Όσον αφορά στις ελληνικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Ευρώπη αποτελεί τον δημοφιλέστερο προορισμό για επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ η Κίνα και η Μέση Ανατολή αποτελούν αυξανόμενα δημοφιλείς και κερδοφόρες αγορές.

Από τα βασικά ευρήματα της έρευνας είναι επίσης ότι κατά τους 12 τελευταίους μήνες, το 50% των εξαγωγικών εταιρειών αναφέρει αύξηση των κερδών, σε σύγκριση με το μόλις 38% των εταιρειών που περιορίζονται στην εγχώρια αγορά.

Κατά την ίδια περίοδο, το 59% των εταιρειών που κάνουν εξαγωγές αναφέρει αύξηση πωλήσεων, σε σύγκριση με ποσοστό 37% των εταιρειών που δραστηριοποιούνται μόνο σε εγχώριο επίπεδο.

Στην Ελλάδα, δημοφιλέστερος προορισμός επέκτασης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων είναι η Ευρώπη, με ποσοστό 56% να τη βαθμολογεί ως τον πλέον κερδοφόρο τόπο επιχειρηματικής δραστηριοποίησης. Στη δεύτερη και τρίτη θέση βρίσκονται η Κίνα (48%) και η Μέση Ανατολή (37%), ενώ ακολουθούν η Βόρεια Αμερική (32%) και η Νοτιανατολική Ασία (31%).

Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πιο κερδοφόρες περιοχές για τις εξαγωγές θεωρούνται οι αναπτυσσόμενες αγορές και η Ευρώπη.