«Έξυπνους» μετρητές ρεύματος εγκαθιστά ο ΔΕΔΔΗΕ

Ο Διαχειριστής εγκαταλείπει το πιλοτικό έργο


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
17:07
28/03/2019
«Έξυπνους» μετρητές ρεύματος εγκαθιστά ο ΔΕΔΔΗΕ
9
loading

Ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει απευθείας στην εγκατάσταση έξυπνων μετρητών κατανάλωσης ρεύματος σε όλη την Ελλάδα εγκαταλείποντας το πιλοτικό έργο, που έχει εμπλακεί σε δικαστικές διενέξεις ανέφερε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του διαχειριστή Στέφανος Οκταποδάς μιλώντας στο συνέδριο Power And Gas Supply.

Όπως είπε θα πρέπει να αλλάξει το μοντέλο προκειμένου να προχωρήσει το έργο σε μεγάλη κλίμακα.

Προειδοποίησε εξάλλου για το γεγονός ότι σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι στο Διαχειριστή συνταξιοδοτούνται τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια, ενώ ταυτόχρονα οι διαδικασίες προσλήψεων είναι εξαιρετικά αργές.

Αναφερόμενος εξάλλου στο project των έξυπνων νησιών στα οποία θα γίνουν επενδύσεις προκειμένου η κατανάλωση ρεύματος να καλύπτεται κατά ποσοστό τουλάχιστον 60% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είπε ότι η πρόταση του ΔΕΔΔΗΕ προς τη ΡΑΕ έχει αποσταλεί από τον Μάιο του 2018. Αφορά τα νησιά Αστυπάλαια Σύμη και Μεγίστη και αναμένεται η γνωμοδότηση της Αρχής προκειμένου να δημιουργηθεί το απαιτούμενο θεσμικό πλαίσιο.

Στο ίδιο συνέδριο ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΗ Γιώργος Ανδριώτης τόνισε ότι η επιχείρηση βρίσκεται σε φαύλο κύκλο ο οποίος αν συνεχιστεί, όπως είπε χαρακτηριστικά, οδηγεί σε αδιέξοδο. Ανέφερε ότι οι δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ (ΝΟΜΕ) που θεσπίστηκαν προκειμένου να μειωθεί το μερίδιο της ΔΕΗ στο 50% απέτυχαν καθώς ο στόχος μείωσης του μεριδίου δεν επιτεύχθηκε αλλά ταυτόχρονα η ΔΕΗ επιβαρύνθηκε με ποσά που μόνο για το 2018 εκτιμώνται σε 230 εκατομμύρια ευρώ επειδή οι τιμές πώλησης της ενέργειας είναι κάτω του κόστους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar Αλέξανδρος fishy

  Εσείς που βάζετε Βουλγαρία έναντι Ελλάδας στην τιμή της kwh να βάλετε και τους μισθούς εκεί και εδώ. Άιντε Ελληναρες .

  Οι έξυπνοι μετρητές αντικαθιστούν αυτούς που κάνουν καταμέτρηση άρα μεροκάματα..σε λίγα χρόνια θα πρέπει να ζούμε με τα μισά χρήματα από τώρα για να ζούμε όλοι αλλιώς οι μισοί θα πεθάνουν από την πείνα .

 2. avatar Αυστριακός

  Για μια αίτηση αλλαγής ονόματος, 130 ευρω!!! Δηλαδή με 4 αιτήσεις ο υπάλληλος βγάζει τον μισθό του!!!
  Μόνο στο αυνανισταν αυτά!!!

 3. avatar μεγαλη πλακα..

  δηλαδη με αυτους τους μετρητες δεν θα πληρωνουμε στην δεη τελοι για τριτους????(οπως κλοπη ρευματος...)

 4. avatar Ελευθερία Μιχελιδακη

  Θα πρέπει όλα τα νοικοκυριά να εγκαταστήσουν τους έξυπνους μετριτες τι ακριβώς εννούμε με έξυπνους μετριτες και ποσο θα κοστίσει αυτό ;

  1. avatar Γεω Παπ

   Πρόκειται για σημαντική αναβάθμιση στον έλεγχο υπολογισμού της καταναλωθήσας ηλεκτρικής ενέργειας με άμεσο και πιο αντικειμενικό τρόπο μέσω των \"έξυπνων μετρητών\". Με αυτόν τον τρόπο καταπολεμείται εν τη γέννεση της η Ρευματοκλοπή και υπάρχει η πρακτική δυνατότητα ελέγχου της κατανάλωσης άρα και του κόστους (ανάλογα με τον Πάροχο) από τον πελάτη, ακόμη και σε καθημερινή βάση. το κόστος της αναβάθμισης το επωμίζεται εξ ολοκλήρου ο ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Δικτύου Χαμηλής & Μέσης Τάσης)

  2. avatar ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

   Πρόκειται για σημαντική αναβάθμιση στον έλεγχο υπολογισμού της καταναλωθήσας ηλεκτρικής ενέργειας με άμεσο και πιο αντικειμενικό τρόπο μέσω των \"έξυπνων μετρητών\".
   Με αυτόν τον τρόπο καταπολεμείται εν τη γέννεση της η Ρευματοκλοπή και υπάρχει η πρακτική δυνατότητα ελέγχου της κατανάλωσης άρα και του κόστους (ανάλογα με τον Πάροχο) από τον πελάτη, ακόμη και σε καθημερινή βάση. το κόστος της αναβάθμισης το επωμίζεται εξ ολοκλήρου ο ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Δικτύου Χαμηλής & Μέσης Τάσης)

 5. avatar jasmine

  Ποσο θα μας στοιχίσει το μαλλί για τους έξυπνους μετρητες;;

 6. avatar πράσινη ενέργεια μαϊ Α$$

  Βουλγαρία 0.12€/KWh
  Ελλάδα 0.24€/KWh
  Μήπως να τραβήξουμε μια μπαλαντέζα

  1. avatar Γεω Παπ

   Ελλάδα 0.186 €/KWh
   Βουλγαρία 0.098 €/KWh
   https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Electricity_price_statistics

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει