Εδώ και μήνες περίμενε το πράσινο φως από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) ο φάκελος του διάσημου νεοϋορκέζικου ουρανοξύστη Empire State Building για την εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο.

Σε ένα χρηματιστηριακό έγγραφο με ημερομηνία της Τρίτης, η SEC χαρακτηρίζει «ενεργό» το φάκελο καταχώρισης που κατατέθηκε το Φεβρουάριο από την Empire State Realty Trust, την εταιρία που είναι ιδιοκτήτρια του κτιρίου.

Το πράσινο φως θα επιτρέψει στην οικογένεια Μόλκιν, ιδιοκτήτρια της εταιρίας ακινήτων, να προχωρήσει το σχέδιό της για την εισαγωγή του Empire State Building στο Χρηματιστήριο, από την οποία ελπίζει ότι θα αντλήσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Στο φάκελο που κατατέθηκε το Φεβρουάριο, η Empire State Realty Trust, εταιρία καταχωρισμένη στην Πολιτεία του Μέριλαντ αναφέρει πως διαθέτει «12 ιδιοκτησίες γραφείων συνολικής έκτασης περίπου 770.000 τετραγωνικών μέτρων χώρων γραφείου, μισθωμένων σε ποσοστό 79,9%».

Σύμβολο της Νέας Υόρκης εξίσου διάσημο με το άγαλμα της Ελευθερίας, το Central Park ή τη γέφυρα του Μπρούκλιν, το Empire State Building υπήρξε επανειλημμένα το υψηλότερο κτίριο της πόλης της Νέας Υόρκης. Μετά την καταστροφή των δίδυμων πύργων το Σεπτέμβριο του 2001, ξαναπήρε τον τίτλο του υψηλότερου ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης, αλλά εδώ και λίγο καιρό τον έχει χάσει από το νέο «πύργο της Ελευθερίας» ο οποίος ανεγέρθηκε στον τόπο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Το Empire State Building κατασκευάστηκε το 1931. Κάθε χρόνο το επισκέπτονται εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες και φωτίζεται κάθε βράδυ με διαφορετικό τρόπο για να τιμηθούν γιορτές, νίκες ή επέτειοι.