Μεγάλου: Οι τράπεζες είναι αποφασισμένες να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια

Είμαστε προσηλωμένοι στο να χρηματοδοτήσουμε την ελληνική οικονομία, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
23:36
05/03/2019
Μεγάλου: Οι τράπεζες είναι αποφασισμένες να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια
4
loading

Η Ήπειρος είναι περιοχή με σημαντική οικονομική δραστηριότητα. Ο αριθμός, η ποσότητα των κόκκινων δανείων στην Ήπειρο, είναι πολύ χαμηλότερη από ότι κατά μέσο όρο  την υπόλοιπη Ελλάδα, δήλωσε από τα Ιωάννινα ο Χρήστος Μεγάλου, διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.

«Είμαστε προσηλωμένοι στο να χρηματοδοτήσουμε την ελληνική οικονομία. Έχουμε θέσει ως στόχο, το 2019 να δώσουμε 4 δισ. νέες χρηματοδοτήσεις,  εκ των οποίων τα 1,2 σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και σε μεγαλύτερες. Είμαστε δίπλα στην παραγωγική διαδικασία, θέλουμε να χρηματοδοτήσουμε, είμαστε ανοιχτοί για business  και προσπαθούμε να δουλέψουμε με όλους τους συνεργάτες μας, για να μειώσουμε τα κόκκινα δάνεια, ανέφερε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Έχουμε σαν τραπεζικό σύστημα  και σαν 4 τράπεζες, συμφωνήσει να μειώσουμε τα κόκκινα δάνεια, από τώρα  μέχρι το τέλος του 2021 κατά 50 δισ., ένα πολύ μεγάλο νούμερο, που είναι σχεδόν το 30% του Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος  της χώρας και είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε. Και εάν τα καταφέρουμε, να πετύχουμε ακόμη και μια μεγαλύτερη μείωση. Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να χρηματοδοτούμε την ελληνική οικονομία. Είμαστε  διατεθειμένοι για οποιοδήποτε project το οποίο είναι χρηματοδοτήσιμο να το χρηματοδοτήσουμε», ανέφερε ο κ. Μεγάλου.

Σημαντική επιτυχία το 10ετές ομόλογο

«Το ελληνικό 10ετες ομόλογο είναι πιστεύομε μια σημαντική επιτυχία,  η οποία βοηθά να εδραιωθεί στην διεθνή αγορά η άποψη, ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται προς την σωστή κατεύθυνση. Εμείς θα παραμείνουμε δίπλα στο επιχειρηματία, δίπλα στον αγρότη, στον μικρομεσαίο αλλά και στον καταναλωτή, για να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε και την επιχείρηση του και τα όνειρά του. Προϋπόθεση για να βγούμε από τον κυκεώνα των κόκκινων δανείων είναι να έχουμε σημαντικότερη ανάπτυξη της οικονομίας. Αυτό είναι, που θα βοηθήσει και τις αξίες των ακινήτων να ανέβουν για να μπορέσουν αυτοί οι οποίοι τα έχουν να δεχθούν να αποπληρώσουν σιγά- σιγά τις δόσεις τους, για να μπορέσουν να κρατήσουν τα ακίνητα τους, θα βοηθήσει και τα εισοδήματα τους, θα βοηθήσει και όλους εμάς που θέλουμε να κάνουμε μια υγιή ρύθμιση, να μπορέσουμε να την κάνουμε. Πρέπει να πάμε σε ρυθμούς ανάπτυξης 3% και 4%, είμαστε ακόμη στην αρχή, αν μπορέσουμε να το πετύχουμε θα μπορέσει σιγά-σιγά ο κόσμος να αντιμετωπίσει τις δόσεις που έχει αλλά και εμείς να κάνουμε τις σωστές ρυθμίσεις για μπορέσουμε να πετύχουμε το αποτέλεσμα. Το ζητούμενο είναι  η ανάπτυξη, για να βγούμε από την κρίση».

Σε ερώτηση για το εάν θα μειωθούν τα επιτόκια των δανείων, ειδικά των κόκκινων δανείων, είπε μεταξύ άλλων: «Μετά τις ενδεχόμενες ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων, για το υπόλοιπο το οποίο μένει, το επιτόκιο θα οδηγεί σε δόσεις βιώσιμες στις οποίες θα μπορέσει να ανταποκριθεί ο δανειολήπτης».

Απαντώντας σχετικά με την φημολογία ότι οι συστημικές τράπεζες θα προχωρήσουν σε μείωση των καταστημάτων, άρα και του προσωπικού ανέφερε: «Το ζητούμενο για ένα υγιές τραπεζικό σύστημα είναι να δημιουργούμε τράπεζες οι οποίες έχουν κέρδη και οι οποίες δίνουν την δυνατότητα στους μετόχους τους να μπορέσουν να έχουν κερδοφορία και να μπορέσουν με την σειρά τους να παράγουν μερίσματα για αυτούς που κινδύνευσαν τις περιουσίες του συμμετέχοντας ως μέτοχοι στις τράπεζες».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΑΝΝΑ

  Μήπως ξεχνάτε κε σύμβουλε οτι οι τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις έγιναν με το αίμα των φορολογουμένων και όχι με τις περιουσίες των μετόχων που δεν ρίσκαραν τίποτα?

 2. avatar BANKER

  Η απάντηση ως προς το ενδεχόμενο μείωσης καταστημάτων και προσωπικού τα λέει όλα. \"Το ζητουμενο είναι η κερδοφορία των μετόχων\". Όσο για τους υπαλλήλους το πιο σημαντικό κεφάλαιο, που όλα τα χρόνια της κρίσης στήριξαν με τον ιδρώτα τους τις Τράπεζες, ούτε λόγος.....

 3. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  Ο κα\'υ\'μος σας εφαγε να μας ......χρηματο - δοτησετε !
  Ο νους σας ειναι πως θα μας τα, ΠΑΛΙ, χρηματο - ΑΡΠΑΞΕΤΕ !!
  ΟΞΩ, βρε ΑΙΜΑΤΟΡΟΥΦΗΧΤΡΕΣ !!!

 4. avatar Μπράβο!!!

  Και μια κουβέντα σας παρακαλώ για τους εργολαβικους υπαλλήλους που επί των ημερών σας τους πετάξατε στο δρόμο επειδή δεν προστατεύονταν από τη συλλογικη σύμβαση των τραπεζικών, αν και ήταν αυτοί που τόσα χρόνια δούλευαν σαν σκλάβοι για την τράπεζα σας... Πιστεύετε ότι η πολιτική αυτή πρεσβεύει τις νέες αξίες της τράπεζας Πειραιώς;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει