Συνήλθε το πρωί η πολιτική διαπραγματευτική ομάδα υπό τον Πρόεδρο Χριστόφια για την αξιολόγηση των οικονομικών δεδομένων, εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup μεθαύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για τις αντιδράσεις, τα εμπόδια και τους πιθανούς κινδύνους, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Κύπρος στη συνεδρίαση του Eurogroup. Εξετάστηκε επίσης η πορεία της διαβούλευσης με την τρόικα, σχετικά με το ποσό ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, στη βάση της ενδιάμεσης έκθεσης της Pimco.

Κυβερνητικές πηγές και κύκλοι της Κεντρικής Τράπεζας διαβεβαιώνουν ότι το ποσό της ανακεφαλαιοποίησης δεν θα ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό να υπάρξει θετική κατάληξη στην διαπραγμάτευση εντός της ημέρας με καθορισμό ενός ποσού γύρω στα 9,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αν όμως δεν προκύψει συμφωνία στις διαβουλεύσεις, η συζήτηση στο Eurogroup της Πέμπτης θα γίνει στη βάση του ποσού, που περιλήφθηκε στην καταρχήν συμφωνία με την τρόικα και προβλέπει ότι το ποσό της ανακεφαλαιοποίησης δεν θα ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.