Από το τέλος του καλοκαιριού μέχρι και σήμερα, έχουν ήδη επιστρέψει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα καταθέσει ύψους 5 δισ. ευρώ, τόνισε ο γενικός διευθυντής της Alpha Βank Αρτέμης Θεοδωρίδης μιλώντας στο συνέδριο των FT, εκτιμώντας, μάλιστα, ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και θα ενταθεί με ρυθμούς που θα ξεπεράσουν τις σημερινές προβλέψεις.

Ο κ. Θεοδωρίδης υποστήριξε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν ευθύνεται για την κρίση και ότι η κριτική που δέχεται για μια σειρά ζητημάτων δεν έχει σωστή βάση και επισήμανε ότι μόνον εάν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα μπορεί να αποκατασταθεί και η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία.

Ο ίδιος εξήγησε πως μέσα στους πρώτους μήνες του 2013, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα δημιουργηθεί στη χώρα ένας νέος τραπεζικό χάρτης με 3 βασικούς πυλώνες.

Τόνισε δε ότι από τις συνέργειες που θα προκύψουν από αυτές τις εξαγορές και συγχωνεύσεις, θα προκύψει όφελος έως και 1,3 δισ.ευρώ, σε ετήσια βάση.