Μίχαλος: Η κατάσταση στην οικονομία έχει βελτιωθεί οριακά τα τελευταία δύο χρόνια

«Εμπόδιο η δυσκολία πρόσβασης σε χρηματοδότηση, η υψηλή φορολογία και η γραφειοκρατία»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19:19
11/02/2019
Μίχαλος: Η κατάσταση στην οικονομία έχει βελτιωθεί οριακά τα τελευταία δύο χρόνια
6
loading

«Επιβάλλεται να δημιουργήσουμε ένα υγιές οικοσύστημα μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το οποίο θα έχει διεθνή προσανατολισμό. Το οποίο θα μπορεί να αξιοποιεί τα ισχυρά εγγενή πλεονεκτήματα της χώρας, σε παραδοσιακούς και νέους κλάδους, όπως είναι η διατροφή, η καθαρή ενέργεια, η υγεία, η τεχνολογία, οι μεταφορές και το εμπόριο».

Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος σε ενημερωτική εκδήλωση του επιμελητηρίου για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, σχετικά με τα προβλήματα και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις: «παρά το γεγονός ότι η κατάσταση στην οικονομία έχει βελτιωθεί οριακά τα τελευταία δύο χρόνια, η δυσκολία πρόσβασης σε χρηματοδότηση, η υψηλή φορολογία και η γραφειοκρατία εξακολουθούν να δημιουργούν ανυπέρβλητα εμπόδια στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων».

Σήμερα, συνέχισε ο ίδιος, είναι πιο απαραίτητο από ποτέ η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα να αναλάβει το αναπτυξιακό μερίδιο που της αναλογεί και να συμβάλει στην οικονομική ανάκαμψη του τόπου.

Σε αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει η δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας» που απευθύνεται σε επιχειρήσεις των κλάδων της μεταποίησης, του χονδρεμπορίου, των μεταφορών και logistics, του κλάδου της υγείας, των κατασκευών και της παροχής υπηρεσιών, ενισχύοντας επενδύσεις για αναβάθμιση εξοπλισμού, για συστήματα ποιότητας και τυποποίησης, για ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και ανάπτυξη δράσεων προβολής και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών.

 

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Β.Σ

  Αφιερωμένο στους καταστροφολόγους της Νέας Δημοκρατίας! Η αλήθεια από έναν ειδικό, δικό τους άνθρωπο!

 2. avatar wtf1

  Αναρωτιεμαι τι θεση εχει υποσχεθει ο ΠΣυριζα στον Μιχαλο!

 3. avatar Νεοι Δουλοι του Κουλη

  αφριζει η ΝΔ.....

  1. avatar Jefferson

   Του χρόνου τέτοιο καιρό θα σηκώνεσαι πρωί πρωί να σκουπίζεις πλατείες ,όλα που μασουλήξατε θα τα δουλέψετε σε κοινωνική εργασία

 4. avatar Τακουλης

  Εσυ τον χαβά σου, και καλά κάνεις.
  Κάτσε να σκάσει μύτη η 4η ανακαιφαλαιοποιηση των τραπεζών και έλα να μας πεις για οριακές καταστάσεις.

 5. avatar pvran

  Έλεος ρε παιδια, δεν ειναι τα δάνεια και ο νέος εξοπλισμός το πρόβλημα. Δεν ειναι μην χασουμε καμια επιδότηση! ΠΡΕΠΕΙ επιτελους να χαραχθεί ενιαία, σε βάθος τουλαχιστον 10ετιας, στρατηγική για το που θέλουμε να ειναι η Ελλάδα τότε, τι να παράγει, τι να προσφέρει, πόσο και σε τι μερίδιο της παγκοσμιας αγοράς. Αμα ξέρουμε οτι ο σκοπός ανεξαρτήτως κυβέρνησης ειναι εκει, θα προσαμοστούμε και εμεις και οι επενδυτές σε αυτό. Πόσο δύσκολο πια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει