Ποια θα είναι η επίδραση ενός άτακτου Brexit στη γερμανική οικονομία

Έως και 100.000 θέσεις εργασίας θα κινδυνεύσουν


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20:03
10/02/2019
Ποια θα είναι η επίδραση ενός άτακτου Brexit στη γερμανική οικονομία
7
loading

Σχεδόν 100.000 θέσεις εργασίας ενδέχεται να κινδυνεύσουν στη Γερμανία αν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Welt am Sonntag.

«Σε καμία άλλη χώρα δεν είναι τόσο μεγάλες οι επιπτώσεις στον τομέα της απασχόλησης, όσο στη Γερμανία», εξήγησε στην εφημερίδα ο Όλιβερ Χολτεμέλερ, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης αυτής.

Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους μόνο τις θέσεις εργασίας που θα μπορούσαν να χαθούν λόγω της μείωσης των εξαγωγών εξαιτίας των νέων τελωνειακών δασμών που θα επιβάλλονταν στην περίπτωση ενός άτακτου Brexit. Δεν συνυπολογίζονται άλλοι παράγοντες για την αγορά εργασίας, όπως για παράδειγμα, η μείωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται ότι θα πληγεί περισσότερο από τη μείωση των εξαγωγών. Όσον αφορά τις θέσεις εργασίας, μπορεί να επηρεαστούν 500 εργαζόμενοι στη μονάδα της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ και άλλοι 265 στο εργοστάσιο της BMW στο Ντίνγκολφινγκ-Λάνταου, στη Βαυαρία.

Γενικά, οι ερευνητές του Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας της Χάλε (IWH) και του Πανεπιστημίου Μαρτίνου Λούθηρου στη Χάλε-Βίτενμπεργκ θεωρούν ότι μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν οι θέσεις εργασίας στα κρατίδια της Βάδης-Βυρτεμβέργης, της Βαυαρίας και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας ενώ στην ανατολική Γερμανία δεν κινδυνεύουν σχεδόν καθόλου.

Μετά τη Γερμανία, η μελέτη αυτή θεωρεί ότι η Γαλλία είναι η χώρα της ΕΕ που θα επηρεαστεί περισσότερο από ένα Brexit χωρίς συμφωνία, αφού θα κινδυνεύσουν 50.000 θέσεις εργασίας. Στην Κίνα, ο αριθμός αυτός ανέρχεται στις 59.000. Αναλογικά με τον πληθυσμό τους, τις σοβαρότερες συνέπειες θα αντιμετωπίσουν η Μάλτα και η Ιρλανδία.

Σύμφωνα με τη μελέτη, 612.000 άνθρωποι σε όλον τον κόσμο μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους εξαιτίας ενός άτακτου Brexit.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
  1. avatar christos1

    Πόντιος, όποτε χαλβά τρώει.... εξού και η μυτούλα η γαλλική!!!

  2. avatar Stateless

    Μπούρδες, σε άτακτο Brexit μόνο η Βρετανία θα επηρεαστεί γιατί η κυβέρνηση ήδη είπε ότι θα ανοίξει τα σύνορά της που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν δασμοί στις εισαγωγές από την ΕΕ.
    Θα υπάρχουν όμως δασμοί στις εξαγωγές προς την ΕΕ , που εκεί θα μειωθούν πάρα πολύ, μη πω θα μηδενιστουν οι εξαγωγές με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν πάρα πολλές χιλιάδες θέσεις εργασίας στη Βρετανία.
    Για του λόγου το αληθές
    https://www.ft.com/content/31b4d38e-28a9-11e9-a5ab-ff8ef2b976c7

    1. avatar christos1

      xα χα χα πιο γελειος δεν υπαρχει, κλαιμε απ τα γελια με τις αναλυσεις του κυρ - Θοδωρα του Ταμτακου… 2 εκατ Γερμανοι θα χασουν τη δουλεια τους με ατακτο Brexit όχι 100 χιλιαδες, το ΗΒ εισαγει, δεν εξαγει προιοντα, μονο ελαχιστα, ουισκακι, κανα φαρμακο και καπαρντινα Burberrys, κυριως υπηρεσιες εξαγει που δεν τις επηρεαζει το Brexit, μην ακουτε τον stateless, επειδή θα χασει τη δουλεια του γραφει ότι του κατεβει, οι απλυτοι δρομοοοοοοοοο

      1. avatar Stateless

        Φασκεις και αντιφάσκεις.
        Χσλβας συνταγή
        Υλικά
        1 φλιτζ. ελαιόλαδο
        2 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
        3 φλιτζ. ζάχαρη
        4 φλιτζ. νερό
        2 ξυλάκια κανέλας
        150 γρ. αμύγδαλα ή καρύδια, ψιλοκομμένα
        κανέλα σε σκόνη, για πασπάλισμα
        Αναμονή 20΄ Παρασκευή/Μαγείρεμα 40΄
        Διαδικασία Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσουμε να κάψει, γιατί ο χαλβάς θα μυρίζει έντονα.
        Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 10 - 12 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
        Παράλληλα βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη, το νερό και τις κανέλες. Δεν μας νοιάζει να φτιάξουμε σιρόπι, αλλά να λιώσει η ζάχαρη και να βγουν τα αρώματα της κανέλας.
        Οταν καβουρδιστεί το σιμιγδάλι, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ρίχνουμε το καυτό μείγμα ζάχαρης, ανακατεύοντας προσεκτικά γιατί πιτσιλάει και καίει, σαν λάβα.
        Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαναβάζουμε πάλι επάνω την κατσαρόλα. Ανακατεύουμε, καπακώνουμε και αφήνουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι ο χαλβάς να κοχλάσει και να σωθούν τα υγρά.
        Αφαιρούμε τα ξύλα κανέλας και τον αδειάζουμε στην κλασική φόρμα του κέικ με την τρύπα. Αφήνουμε να σταθεί για περίπου 20 λεπτά, ώστε να ξεφορμαριστεί χωρίς πρόβλημα. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μια πιατέλα, γαρνίρουμε με τους ξηρούς καρπούς και πασπαλίζουμε με κανέλα. Ο χαλβάς σφίγγει καθώς κρυώνει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει