Μειώθηκαν τον Δεκέμβριο τα «φέσια» του Δημοσίου προς τους ιδιώτες

Ανήλθαν στα 1,533 δισ. ευρώ, από 1,841 δισ. ευρώ που ήταν το Νοέμβριο


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20:12
05/02/2019
Μειώθηκαν τον Δεκέμβριο τα «φέσια» του Δημοσίου προς τους ιδιώτες
2
loading

Σημαντική πτώση κατά 308 εκατομμύρια ευρώ παρουσίασαν τον Δεκέμβριο του 2018 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, ενώ μεγάλη μείωση κατά 228 εκατ ευρώ σημείωσαν τον ίδιο μήνα και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τον Δεκέμβριο σημειώθηκε σημαντική επιτάχυνση στους ρυθμούς μείωσης των οφειλών αυτών ενισχύοντας την ρευστότητα στην αγορά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ειδικότερα, το Δεκέμβριο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των φορέων της γενικής κυβέρνησης προς τον ιδιωτικό τομέα μειώθηκαν στα 1,533 δισ. ευρώ από 1,841 δισ. ευρώ που ήταν το Νοέμβριο (μείωση 308 εκατ ευρώ). Το ίδιο μήνα οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων μειώθηκαν (κατά 228 εκατ. ευρώ) στα 506 εκατ. ευρώ έναντι 734 εκατ. ευρώ που ήταν τον Νοέμβριο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ

    Αληθεια το 1,5 δις το υπολογιζουν ως πλεονασμα ?? μαλλον ετσι το φανταζομαι !!!!
    πρωτη φορα αχριστερα !!!!

  2. avatar Τα κλεφτοταμεια του χρεοπυυ

    Κλεφταπ-ΜΜΕ και κλεφτυδκυ χρωστάνε στους γιατρούς λεφτά απο το 2011.Τα λεφτά αυτά έχουν φορολογηθεί και οι φόροι έχουν εισπραχθεί αλλά δεν έχουν δοθεί με δεκάδες προσχήματα όλα αυτά τα χρόνια.Το κλεφτοκρατος και το κλεφτονασμα σε όλο τους το μεγαλείο...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει