Αμοιβαίες υποχωρήσεις καλούνται να κάνουν σήμερα ΔΝΤ και Γερμανία ώστε να υπάρξει συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Από την κυβέρνηση εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των σημερινών διαβουλεύσεων, από το οποίο εξαρτάται και η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Μετά την τηλεδιάσκεψη του Σαββάτου οι υπουργοί Οικονομικών Ευρωζώνης κατέληξαν στη διαπραγματευτική βάση με την οποία θα προσέλθουν στη συνεδρίαση του Eurogroup, στην οποία προτείνουν τη μείωση των επιτοκίων στα διμερή δάνεια των 53 δισ. ευρώ που δόθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο του πρώτου μνημονίου.

Η προσοχή είναι στραμμένη στη στάση που θα κρατήσει η Κριστίν Λαγκάρντ, όσον αφορά το στόχο μείωσης τους ελληνικού χρέους, η οποία παραμένει άγνωστη, ενώ συμβιβασμοί αναζητούνται και από την γερμανική πλευρά σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί εκτίμησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι η Ε.Ε. είναι κοντά σε μια λύση για το ελληνικό ζήτημα. «Δεν γνωρίζω, εάν αύριο θα υπάρξει η συμφωνία, γνωρίζω ωστόσο ότι αυτό είναι εφικτό, καθώς και ότι το επιθυμώ», είπε ο Μοσκοβισί.