Αυξημένα κατά 8,2% (121,9 εκατ. ευρώ) αναμένονται τα συνολικά έσοδα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ Α.Ε.) για το 2013, ενώ το λειτουργικό αποτέλεσμα αναμένεται να ανέλθει τον ίδιο χρόνο σε 13,8 εκατ. ευρώ, παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση του χώρου των ναυτιλιακών μεταφορών.

Όπως προκύπτει από τον «Προϋπολογισμό Αποτελεσμάτων Χρήσης 2013», τον οποίο ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε., κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση της ανόδου του κύκλου εργασιών του Οργανισμού παίζουν τα αυξημένα κατά 42,8% έσοδα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων και η συνεχής μείωση των δαπανών (2,5% οι γενικές και 9,2 οι εργασιακές) παρά την αύξηση των τιμών για αναλώσιμα και συντηρήσεις του λιμένα.

«Μετά τις ζημιές του 2009 λόγω των απεργιών και της κρίσης, ο ΟΛΠ Α.Ε. για τέταρτη συνεχή χρονιά (2010-2013) θα παρουσιάσει κέρδη, χωρίς πλέον εσωτερικές τριβές και με σταθερή ανάπτυξη πλην του τομέα εμπορευματοκιβωτίων και των τομέων κρουαζιέρας και car-terminal», δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γιώργος Ανωμερίτης.