Διευρύνουν τις απώλειες τους οι τρεις βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Το αρνητικό επενδυτικό κλίμα διαμορφώνουν τα απογοητευτικά αποτελέσματα γνωστών εταιριών στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, με πτώση εκτυλίχθηκε το πρώτο μέρος της σημερινής συνεδρίασης στην Wall Street. Λίγο μετά τις 19:00 (ώρα Ελλάδας), ο βιομηχανικός Dow Jones καταγράφει απώλειες 1,7%, χάνοντας περίπου 200 μονάδες σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, υποχωρώντας στις 13.114 μονάδες.

Ο Nasdaq Composite κατέγραφε την ίδια ώρα μικρότερες απώλειες, 35 μονάδων, πέφτοντας στις 2.990 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 επίσης υποχωρούσε κατά 1,45% ή κατά 20 μονάδες, υποχωρώντας στο επίπεδο των 1.410 μονάδων.

«Μετά την απογοήτευση που προκάλεσε μια σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων, που διαμορφώνουν απογοητευτική προοπτική, οι τιμές ενός μεγάλου ποσοστού μετοχών πέφτουν σήμερα», εκτιμά ο επενδυτικός οίκος Charles Shwab. Ο οίκος εστιάζοντας στην προοπτική, «λόγω οικονομικής κρίσης», να αποφασιστούν εκατοντάδες απολύσεις, κατά εκτιμήσεις 1.500, στην εταιρία χημικών DuPont. Σε αυτή την εξέλιξη αποδόθηκε η πτώση του δείκτη Dow Jones.

Απογοήτευσαν επίσης ως προς τις προσδοκίες που υπήρχαν τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της εταιρείας 3M, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.