Την δημιουργία μιας επενδυτικής τράπεζας για τις μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις, ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής, Γιώργος Χατζημαρκάκης, (ALDE-Ελεύθεροι Δημοκράτες στην Ευρώπη), με αφορμή την παρουσίαση της «Πράξης ΙΙ για την Ενιαία Αγορά», που στοχεύει στην ενίσχυση της εσωτερικής αγοράς.

Ο κ. Χατζημαρκάκης, επισημαίνει στην δήλωσή του ότι «μετά από τα οφέλη που προσκόμισαν οι μεγάλες αλυσίδες και οι μεγάλες εταιρείες από την εσωτερική αγορά, έχει έρθει τώρα η σειρά να απελευθερωθούν οι Μικρές και οι Μεσαίες Επιχειρήσεις. Η άμεση εμπορική προώθηση στην ΕΕ χρειάζεται διευκόλυνση όπως για παράδειγμα η προώθηση των αγροτικών προϊόντων. Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα βρίσκονται ανάμεσα στα καλύτερα της Ευρώπης, όμως η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει ελλιπή πρόσβαση στις αγορές της Γερμανίας».

Ο Γερμανός ευρωβουλευτής τονίζει στην δήλωση του ότι οι Ευρωπαίοι , «οφείλουν να είναι προσεκτικοί ώστε να μην οδηγηθεί η ενιαία αγορά να ευημερεί μόνο υπέρ μερικών χωρών της ΕΕ. Οι σημερινές οικονομικές διαφορές που υπάρχουν, είναι πολύ σημαντικές. Αν δεν καταφέρουμε να ενισχύσουμε την ζήτηση από τις Νότιες χώρες, τότε η Ευρώπη μπορεί να μπει σε περιπέτειες».