Οι διαφωνίες εντός της τρόικας περιπλέκουν τις συζητήσεις για τις περικοπές.  Σύμφωνα με  πηγές του Reuters, υπάρχει εσωτερικό ρήγμα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τον τρόπο επίλυσης της ελληνικής κρίσης.

Το ΔΝΤ θέλει η Ελλάδα να προχωρήσει σε περαιτέρω «κούρεμα» του χρέους, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον τεράστιο εκτροχιασμό από τους όρους του «πακέτου διάσωσης», ενώ η Ευρώπη αντιστέκεται σε αυτή τη δυνατότητα για μια νέα αναδιάρθρωση χρέους και προτιμά να δώσει στην Αθήνα περισσότερο χρόνο για να επανέλθει εντός τροχιάς.

«Αν η τρόικα δεν έχει μία ενιαία στάση, οι διαπραγματεύσεις καθίστανται πιο δύσκολες», ανέφερε πηγή του πρακτορείου.

Στο μεταξύ, ότι «η τρόικα αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα των μέτρων που σχετίζονται με τις δομικές μεταρρυθμίσεις», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters, επισημαίνοντας τις σχεδιαζόμενες εξοικονομήσεις  από την αναδιάρθρωση φορέων στην υγεία και άλλα υπουργεία.

Ο ίδιος εξέφρασε αισιοδοξία ότι η συμφωνία με την τρόικα θα πρέπει να επιτευχθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αλλά άλλη κυβερνητική πηγή εκφράζει αμφιβολίες για αυτό, λέγοντας ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα φαίνεται «δύσκολο».