Τον Οκτώβριο θα ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για τη χορήγηση παράτασης στην υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής επισημαίνει σε δημοσίευμά της η ολλανδόφωνη εφημερίδα του Βελγίου «De Tijd», σχολιάζοντας πως «η Ελλάδα παραμένει το πλέον ακανθώδες ζήτημα που ταλανίζει την ευρωζώνη».

Στο εν λόγω δημοσίευμα, με τίτλο: «Η ευρωζώνη περιμένει μέχρι τον Οκτώβριο για τη Μαδρίτη και την Αθήνα», σημειώνεται ότι ακόμα και οι πλέον σκληροπυρηνικές χώρες όπως είναι η Ολλανδία και η Αυστρία, διάκεινται πλέον θετικά απέναντι στο ελληνικό αίτημα για παράταση του χρόνου προσαρμογής. Σύμφωνα, ωστόσο, με την εφημερίδα, όλοι επιθυμούν πρώτα να δουν την έκθεση της τρόικας για την κατάσταση στην Ελλάδα, πριν δώσουν την συγκατάθεσή τους στο ελληνικό αίτημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, κάποιες πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστηρίζουν ότι η απόφαση αυτή μπορεί να αναβληθεί για μετά τις αμερικανικές εκλογές.

Παράλληλα, σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «De Standaard» αναφέρεται, επίσης, στη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, και το αίτημά του για χορήγηση επιμήκυνσης στη δημοσιονομική προσαρμογή.

Στο δημοσίευμα, υπό τον τίτλο «Τέχνασμα θα κάνει τη διετή επιμήκυνση να μην συνεπάγεται επιπρόσθετη επιβάρυνση», η εφημερίδα επισημαίνει πως η χορήγηση διετούς επιμήκυνσης στην Ελλάδα μπορεί να οδηγήσει σε ένα νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας, στο οποίο όμως εναντιώνονται σθεναρά χώρες όπως η Ολλανδία, η Αυστρία και η Γερμανία.