Την άμεση παρέμβαση οικονομικού εισαγγελέα για την υπόθεση των απευθείας αναθέσεων που φέρεται να επιχείρησε ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Ι. Σπανουδάκης, ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Αυτό που συνέβη από τη διοίκηση Σπανουδάκη είναι ότι στο παρά ένα της ιδιωτικοποίησης, διαγωνισμούς που κλωσάγανε επί 5 ή 7 χρόνια αποφάσισαν ξαφνικά να τους τελειώσουν μέσα στο κατακαλόκαιρο, επιχειρώντας να δεσμεύσουν την επόμενη διοίκηση, μοιράζοντας όλη τη δουλειά ανάμεσα στους δυο πρώην ανταγωνιστές» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

Εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παραίτηση Σπανουδάκη ενώ κάλεσε και τη νέα διοίκηση του οργανισμού «να μη μοιράσει φιλέτα του ΟΠΑΠ».

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι η κυβέρνηση ζήτησε από τη διοίκηση του ΟΠΑΠ «να μην προχωρήσει στη λήψη αποφάσεων που θα εγκλώβιζε την επόμενη διοίκηση» και υποστήριξε πως όταν υπάρξει κάτι νεότερο αυτό θα ανακοινωθεί από την ίδια την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, η θυγατρική εταιρεία του ΟΠΑΠ στην Κύπρο, Glorry, προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας να μην προχωρήσουν οι αναθέσεις που προωθούσε η μητρική εταιρεία.