Περισσότερες από 100 νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups) και με τίτλο «Ψηφιακή Ελλάδα» θα φιλοξενήσει θεματικό πάρκο που οργανώνει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Το θεματικό πάρκο θα αναπτυχθεί, συγκεντρώνοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σύνολο της start up κοινότητας και καταλαμβάνοντας ολόκληρο το περίπτερο 12, το δεύτερο μεγαλύτερο περίπτερο του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης (συνολικού εμβαδού περίπου 3.000 τ.μ.). Η «Ψηφιακή Ελλάδα» θα λειτουργήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ (8-16 Σεπτεμβρίου), ακριβώς δίπλα στο περίπτερο 13, όπου θα βρίσκονται οι ΗΠΑ, τιμώμενη χώρα της 83ης ΔΕΘ.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική συμμετοχή θα δώσει έμφαση στην ψηφιακή οικονομία και την καινοτομία (με τη συμμετοχή εταιρειών που βρίσκονται στην αιχμή της νέας τεχνολογίας παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων οι Facebook, Microsoft, Google και Cisco), παρέχοντας στους Ελληνες start uppers την ευκαιρία για σημαντικές επαφές και networking.

Στην «Ψηφιακή Ελλάδα» οι Έλληνες επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν – χωρίς κόστος (αφού η συμμετοχή τους χρηματοδοτείται από το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ)- τις καινοτόμες ιδέες τους, τη φρέσκια ματιά τους στον τρόπο που έχουμε μάθει να λειτουργούμε, τα προϊόντα και τα επιτεύγματά τους, πλαισιωμένοι από ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών και workshops σε θέματα νέων τεχνολογιών, creative industry, ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και ψηφιακών δεξιοτήτων. Στο πλαίσιο του προγράμματος παράλληλων εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών με διακεκριμένους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους φορέων υποστήριξης του οικοσυστήματος, με προτεραιότητα στον εντοπισμό πηγών χρηματοδότησης και στις επαφές με επενδυτές.

Παράλληλα, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε συνεργασία με την ΕΡΤ3, στο περίπτερο 12 θα λειτουργήσει ραδιοτηλεοπτικό στούντιο, μέσω του οποίου οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να απευθυνθούν στο σύνολο της επικράτειας και σε όλο τον κόσμο, όπου φτάνει το σήμα της ΕΡΤ. Προκειμένου, μάλιστα, να μεγιστοποιηθούν οι δυνατότητες δικτύωσης και ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ των start ups, το υπουργείο ΨΗΠΤΕ θα δρομολογήσει τρένο, το οποίο θα μεταφέρει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη αποκλειστικά τους συμμετέχοντες στην «Ψηφιακή Ελλάδα».

Με αφορμή τη διοργάνωση της «Ψηφιακής Ελλάδας», ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς δήλωσε: «Η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται σε μια πολύ καλή στιγμή για την ελληνική οικονομία, λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του τρίτου και τελευταίου προγράμματος και σε μια σημαντική στιγμή για τον ρόλο που μπορεί να παίξει η χώρα βγαίνοντας από την κρίση. Η νεοφυής επιχειρηματικότητα και οι νέες τεχνολογίες μπορούν και πρέπει να εξελιχθούν σε νέα βαριά βιομηχανία του τόπου μας.

Η προώθηση της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας είναι προτεραιότητά μας, καθώς θα οδηγήσει στην αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας. Στο Υπουργείο ΨΗΠΤΕ θεωρούμε υποχρέωσή μας τη στήριξη των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων και της παρουσίας τους στη ΔΕΘ, με στόχο την ανάδειξη του ελληνικού οικοσυστήματος των start ups, μέσω της παρουσίασης των επιτευγμάτων τους και, βέβαια, τη δικτύωση και την ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους μέσα από μια σειρά παράλληλες εκδηλώσεις».