Εκπνέει σήμερα η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Σημειώνεται πως κατόπιν αιτημάτων φορολογουμένων οι όποιοι επιθυμούσαν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων αλλά δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν οικονομικά λόγω του ότι οι αποδοχές τους καταβάλλονται στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη στις 12 Ιουλίου η καταληκτική ημερομηνία για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών παρατάθηκε για τελευταία φορά μέχρι και 31 Ιουλίου 2012.

Σημειώνεται πως στην ευνοϊκή ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο καθώς και υπέρ τρίτων, βεβαιωμένες στις ΔΟΥ ή τα τελωνεία έως τις 29 Φεβρουαρίου 2012. Συγκεκριμένα, υπάγονται τα φυσικά πρόσωπα με χρέη έως 10.000 ευρώ και νομικά πρόσωπα με οφειλές έως 75.000 ευρώ. Η εξόφληση των χρεών μπορεί να γίνει σε έως και 24 δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 100 ευρώ.

Πάντως, σήμερα αναμένεται να μην ανακοινωθεί νέα παράταση στην ευνοϊκή ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς η κυβέρνηση εξετάζει νέα ρύθμιση που θα προβλέπει την εξόφληση των υπερήμερων οφειλών προς το Δημόσιο είτε εφάπαξ με διαγραφή του συνόλου των προσαυξήσεων είτε σε 2 έως και 60 μηνιαίες δόσεις με εκπτώσεις επί των προσαυξήσεων αντιστρόφως ανάλογες του αριθμού των δόσεων.