Τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η αναγγελία του προεδρεύοντος στη Βουλή, Λεωνίδα Γρηγοράκου, ότι η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την “ιδιωτικοποίηση” της Αγροτικής Τράπεζας, δεν θα συζητηθεί, λόγω κωλύματος του υπουργού – ενώ παράλληλα διανεμήθηκε και γραπτή απάντηση του υπουργού, με υπόσχεση για σχετική ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής από τον υπουργό, Ι. Στουρνάρα.

Ο ερωτών βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Αποστόλου, ζήτησε από τον προεδρεύοντα Λ. Γρηγοράκο να δεσμευτεί ότι η εν λόγω ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών θα γίνει πριν από το κλείσιμο της Βουλής – ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, διαμαρτυρήθηκε με έντονο τρόπο για τη διανομή μιας γραπτής απάντησης σε επίκαιρη ερώτηση, η οποία απαντάται μονάχα με φυσική παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης στην Ολομέλεια.

Τελικώς, κατόπιν διαβήματος του ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο της Βουλής, ορίστηκε ότι η Επιτροπή Οικονομικών θα ενημερωθεί σχετικά από τον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλο, την Παρασκευή το πρωί.

Σημειώνεται πως στην γραπτή απάντησή του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρης κάνει λόγο για «μεταβίβαση τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς», το οποίο περιλαμβάνει κυρίως τα χαρτοφυλάκια ενήμερων δανείων και τίτλων, καθώς και το σύνολο των καταθέσεων.

«Θα υπάρξει σύντομα ειδική νομοθετική μέριμνα για τα μη ενήμερα δάνεια με ενέχυρο αγροτική γη, που δεν θα μεταβιβαστούν στην Τράπεζα Πειραιώς. Οι θυγατρικές εταιρείες που δεν θα μεταβιβαστούν, θα αξιοποιηθούν από το Δημόσιο ως περιουσιακό του στοιχείο, διασφαλίζονται στο ακέραιο οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της ΑΤΕ και η ομαλή συνέχιση των εργασιών της, ενώ η προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς, διασφαλίζει όλες τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας” αναφέρεται μεταξύ άλλων στην γραπτή απάντηση του κου Τσαυτάρη.