Η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας δήλωσε ότι οι μηχανισμοί του υπουργείου θα είναι σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο ανατιμήσεων που ενδεχομένως φέρει στα ράφια των σούπερ μάρκετ το πάντρεμα ΜΕΒΓΑΛ με Vivartia.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 98.9» η κα. Κατσέλη σχολίασε ότι οι μεγάλες συγχωνεύσεις έχουν πάντα ένα θετικό και ένα αρνητικό. «Το αρνητικό είναι ότι μπορεί να αποτελέσει αφορμή για υψηλότερες τιμές στο ράφι και λιγότερο ανταγωνισμό στην αγορά. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε συνέχεια στις επάλξεις. Το θετικό είναι πως η συγχώνευση, ιδιαίτερα για μια μικρή οικονομία, όπως η ελληνική, μπορεί να είναι θετική, αν αυτή η καινούρια εταιρεία δράσει ανταγωνιστικά σε ένα διεθνές περιβάλλον και ανταγωνιστεί με ίσους όρους ξένες εταιρείες, οι οποίες πραγματικά δραστηριοποιούνται στο χώρο και στηρίξει και την ελληνική παραγωγή».

Με την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου από το φθινόπωρο, η υπουργός σημείωσε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα γίνει πολύ πιο αποτελεσματική. «Το θεσμικό πλαίσιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού εκσυγχρονίζεται, είναι έτοιμος ο νόμος και κατατίθεται τον επόμενο μήνα στη Βουλή, έτσι ώστε να μπορεί να ιεραρχήσει πιο αποτελεσματικά τις προτεραιότητές της και να κοιτάζει κατά προτεραιότητα τα μεγάλα ζητήματα, να μην κατασπαταλά δυνάμεις σε μικρότερης σημασίας ενστάσεις, οι οποίες υποβάλλονται καθημερινά» τόνισε.