Οι εξελίξεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα απασχόλησαν σήμερα τη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Στουρνάρα με τον κ. Αλέν Στρουμπ, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εμπορικής Τράπεζας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Credit Agricole.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής ξεκαθάρισε στον κ. Στουρνάρα ότι η Εμπορική και η Credit Agricole θα δηλώσουν παρούσες στην αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Σημειώνεται πως προσφάτως ο Γάλλος τραπεζίτης είχε δηλώσει πως είναι προφανές ότι η ελληνική οικονομία διέρχεται μία ιδιαίτερα ασταθή περίοδο, που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε μεταβολές στη δομή του τραπεζικού συστήματος της χώρας και είχε ξεκαθαρίσει ότι η Credit Agricole δεν προκρίνει σενάριο εξόδου από την Εμπορική Τράπεζα.

Υπενθυμίζεται πως ήταν ο κ. Γ. Στουρνάρας ο οποίος ως Διοικητής της Εμπορικής Τράπεζας το 2002 (θέση που κατέχει σήμερα ο Στρούμπ) έφερε στην Ελλάδα την Credit Agricole, πείθοντάς την τότε Διοίκηση του γαλλικού ομίλου να αποκτήσει ποσοστό στην Εμπορική.