Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ και του ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι στη Ρώμη, η οποία διεξήχθη σε θερμό κλίμα.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου που αποφάσισαν οι ευρωπαίοι ηγέτες στην Σύνοδο Κορυφής της προηγούμενης εβδομάδας.

Η καγκελάριος εξέφρασε την αποφασιστικότητά της να συνεργαστεί με τον ιταλό πρωθυπουργό για να δοθεί τέλος στην κρίση, ενώ επεσήμανε ότι η Ιταλία έχει πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα.

«Είμαστε διατεθειμένοι να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες μας μαζί» είπε η Μέρκελ σήμερα, μετά από τη συνάντησή της με τον Μόντι στη Ρώμη.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός από την πλευρά του, επεσήμανε ότι και οι δύο χώρες είναι αποφασισμένες να παραχωρήσουν κάποιο μέρος της εθνικής κυριαρχίας τους, ώστε να δομήσουν μια στενότερη πολιτική και οικονομική Ένωση στην Ευρώπη.

«Η Ιταλία και η Γερμανία είναι χώρες που επιθυμούν να προχωρήσουν στην κατεύθυνση μιας περισσότερο κοινής εθνικής κυριαρχίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο», είπε ο Μόντι. «Αυτό σημαίνει ότι διαθέτουμε πολιτικά και οικονομικά εργαλεία που είναι περισσότερο από αποτελεσματικά».

«Διαβεβαίωσα την κ. Μέρκελ ότι η Ιταλία παραμένει προσηλωμένη στη δημοσιονομική πειθαρχία», δήλωσε επίσης ο κ. Μόντι, ο οποίος επίσης τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν λύσεις και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.