Σεντένο: Το χρέος της Ελλάδας πλέον είναι βιώσιμο

«Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε αλλά οι θεσμοί θα παρακολουθούν μέσα από την ενισχυμένη επιτήρηση»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
2:34
22/06/2018
Σεντένο: Το χρέος της Ελλάδας πλέον είναι βιώσιμο
1
loading

Την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα χαιρέτησε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά το τέλος των εργασιών του Συμβουλίου της ευρωζωνης τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο Λουξεμβούργο.

Ο Σεντένο χαιρέτισε την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε και τις 88 προαπαιτούμενες ενέργειες. Συνολικά η Ελλάδα πραγματοποίησε πάνω από 450 μεταρρυθμίσεις πολλές από τις οποίες ήταν επώδυνες για τον πληθυσμό ανέφερε ο Σεντένο.

«Αυτό ήταν ένα Eurogroup που θα θυμόμαστε. Μετά από 8 χρόνια η Ελλάδα μαζί με την Ιρλανδία, την Κύπρο, την Ισπανία και τη χώρα μου την Πορτογαλία, ανήκει στις χώρες που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα στήριξης. Αυτό είναι. Δε θα υπάρξει επακόλουθο πρόγραμμα στην Ελλάδα.  Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε τις υποσχέσεις της και το ίδιο έκανε και το Eurogroup. H ανάλυση του χρέους που εκπόνησαν οι θεσμοί μας οδήγησε στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται μία ελάφρυνση χρέους για να είναι βιώσιμο. Το τέλος του προγράμματος επιφέρει κάποιες ευθύνες, η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησαν στο πλαίσιο του προγράμματος. Αυτό το ονομάζουμε ιδιοκτησία και αποτελεί προϋπόθεση ώστε η Ελλαδα να συνεχίσει να είναι στα πόδια της» τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup που δηλωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμιστικές ενέργειες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εurogroup «θα υπάρξει 10ετής επέκταση στα δάνεια του EFSF και 10ετής επιμήκυνση των επιτοκίων. Αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγει στις αγορές».

«Οι θεσμοί θα παρακολουθούν μέσα από την ενισχυμένη επιτήρηση. Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει σε αυτή την αποστολή ενεργά. Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει ενεργά. Συνολικά η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα με ένα μαξιλάρι ασφαλείας 25 δισ. για τους υπόλοιπους 22 μήνες. Το χρέος είναι βιώσιμο» ανέφερε ο Μάριο Σεντένο .

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΒΕΛΟΣ

    Και η Ελλαδα μπορει να παρει και το Μουντιαλ, παρολο που δεν βρισκετε στην Ρωσια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει