Την ανάγκη για άμεση επιτάχυνση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων υπογράμμισε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ. «Αποτελεί μόνιμη κριτική μας στους Έλληνες ότι δεν έχουν κάνει τίποτα ακόμα με τις αποκρατικοποιήσεις» τόνισε η αυστριακή υπουργός μιλώντας στο Bloomberg.

«Αν είχαν προχωρήσει με τις ιδιωτικοποιήσεις θα είχε ανοίξει ο δρόμος για υγιή ανταγωνισμό, που θα προσέλκυε ξένους επενδυτές» συμπλήρωσε η κ. Φέκτερ.

Παράλληλα η κ. Φέκτερ, ενώπιον του αυστριακού υπουργικού συμβουλίου επανέλαβε τη θέση της πως δεν μπορεί να αλλάξει τίποτε στα βασικά σημεία του μεταρρυθμιστικού προγράμματος για την Ελλάδα, αλλά να γίνουν κάποιες αλλαγές στα χρονικά περιθώρια του.

Αναφέροντας πως θα μπορούσε να φανταστεί μια παράταση του χρονικού πλαισίου, κατά ένα μέχρι δύο χρόνια, διευκρίνισε ότι ακόμη κι αν υπάρξει ένα ελαστικότερο χρονοδιάγραμμα, στο ίδιο το πρόγραμμα – το οποίο, όπως είπε, προβλέπει δημοσιονομική πειθαρχία, μεταρρύθμιση της διοίκησης και αναπτυξιακά μέτρα – δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε.