Γενικευμένη ανοδική τάση διέκρινε τις σημερινές συναλλαγές στα χρηματιστήρια μετοχών της ευρωζώνης, με μεγάλη πλειοψηφία επενδυτών να πιστώνει ότι, «θα ληφθούν άμεσα μέτρα απο την ΕΚΤ υπερ του τραπεζικού τομέα», μεταδίδει το Ρόιτερς.

‘Ετσι, η άνοδος των χρηματιστηρίων σε Μαδρίτη, Παρίσι, Μιλάνο άμβλυνε οπωσδήποτε την πίεση από το πτωτικό κλείσιμο (-1,3%) του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης. Σε αυτό, οι φόβοι ότι επιβραδύνεται η ανάκαμψη, σε ΗΠΑ και Κίνα, πρυτάνευσαν.

Απ την πλευρά του ο σύνθετος δείκτης Eurostoxx 50 σύμφωνα με τις πρώτες διαθέσιμες πληροφορίες του Ρόιτερς έκλεισε σήμερα επίσης ανοδικά (0,50%) εγγύς των 2.080 μονάδων, με σημαντική εναλλαγή προσήμου και όγκο συναλλαγών που δεν ικανοποιεί, όμως, κατά την προηγηθείσα συνεδρίαση.

–Στο Λονδίνο, λόγω του “αδαμάντινου ιωβηλαίου” της Ελισσάβετ Β’ το Σίτι παρέμεινε κλειστό σήμερα.
Στη Μαδρίτη, χάρη στις τράπεζες, τινές των οποίων ανατιμήθηκαν 5%, ο δείκτης Ibex-35 κατάφερε σήμερα να κλείσει σαφώς άνω του ψυχολογικού ορίου των 6 χιλιάδων μονάδων–στο επίπεδο των 6.245 μονάδων, με ημερήσια ποσοστιαία άνοδο πολύ κοντά στο 2,90% .

Στην ευρωζώνη, μεσοσταθμικά, από το μέσον του Μαρτίου ως σήμερα οι τιμές των μετοχών των μεγάλων τραπεζών έχουν υποχωρήσει κατά 36% ανέκτησαν, όμως, σήμερα το 3,6% .