Υπέρ της δραχμής ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair

Αναμένει θετικές επιπτώσεις για την εταιρεία του αλλά και για τον τουρισμό


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
1:36
22/05/2012
Υπέρ της δραχμής ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair
2
loading

Υπέρ το δέον θετικός απέναντι στην επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο' Λίρι,  μιλώντας στο δίκτυο Bloomberg.

Ερωτηθείς για το εάν η Ryanair έχει κάποιο σχέδιο για την περίπτωση που η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή, ο Ο' Λίριν επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο, αφού θεωρεί θετικό ενδεχόμενο για τα επιχειρηματικά σχέδια των αερογραμμών το να επιστρέψει η χώρα μας στη δραχμή.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως «είμαστε η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία στην Ελλάδα και θα έκανε καλό στις δουλειές μας, εάν η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ και υιοθετούσε την δραχμή ή κάποιο άλλο υποτιμημένο νόμισμα».

Στο ενδεχόμενο ενός "Grexit", είπε πως «ο τουρισμός θα ήταν από τους κλάδους που θα "πετούσε" στην Ελλάδα και θα είχαμε μία "εισβολή", διότι όλα θα γίνονταν πολύ φτηνότερα».

«Βέβαια», τόνισε, «η διαχείριση θα ήταν δύσκολη τις πρώτες δύο εβδομάδες», αφού θα ήταν άγνωστο εάν «τα αεροδρόμια θα χρέωναν σε δραχμή ή σε ευρώ». «Είμαι βέβαιος ότι θα χρέωναν σε ευρώ» είπε ο κ. Ο' Λίρι.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar KostasK

    Βέβαια η επιστροφή στην δραχμή συμφέρει κάθε επιχειρηματία σε βάρος όμως του Έλληνα πολίτη. Θα πληρώνει το προσωπικό σε δραχμές και θα εισπράττει ευρώ. Τα έξοδα του αυτομάτως θα μυωθουν. Αισχροκέρδεια σε όλη της την χάρη.

  2. avatar renella

    Μένει κανείς άλλος να μας πει την άποψή του για το θέμα ή είμαστε κομπλέ από θεωρίες;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει