Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι «θα πρέπει να γίνουν τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα» στη νομισματική ένωση, απηχώντας και τις απόψεις του Γάλλου ομολόγου του, Πιερ Μοσκοβισί.

«Όλοι πιστεύουμε ότι η Ελλάδα έχει θέση στην ευρωζώνη» όμως η Αθήνα «θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», πρόσθεσε από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Σόιμπλε κατά την πρώτη επίσκεψή του στο Βερολίνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Θεωρούμε από κοινού ότι η Ελλάδα έχει θέση στην ευρωζώνη», όμως η Αθήνα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, πρόσθεσε από την πλευρά του ο Μοσκοβισί.

Ωστόσο, η Ευρώπη «πρέπει να στείλει ένα σήμα για την ενίσχυση των επενδύσεων και της ανάπτυξης στην Ελλάδα, σε μια στιγμή που η χώρα γνωρίζει οξεία οικονομική ύφεση», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός, επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει να σταλεί ένα ενθαρρυντικό μήνυμα» στην Αθήνα.

Αναφερόμενος στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου ο Σόιμπλε εξέφρασε την ελπίδα να αναδειχθεί μια λειτουργική κυβέρνηση. «Έχουμε εμπιστοσύνη ότι οι εκλογές θα έχουν ως αποτέλεσμα (το σχηματισμό) μιας λειτουργικής κυβέρνησης», συμπλήρωσε.