Ποιες εργασίες μπαίνουν στο «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ»

Τα ποσοστά ενίσχυσης κλιμακώνονται μέχρι 70%


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
8:19
28/02/2018
Ποιες εργασίες μπαίνουν στο «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ»
2
loading

Την Πέμπτη 8 Μαρτίου θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ», μέσω του οποίου ενισχύονται επενδύσεις για την ενεργειακή θωράκιση κατοικιών.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, περιλαμβάνει και παραρτήματα με τη λίστα των απαιτούμενων δικαιολογητικών για διαμερίσματα, μονοκατοικίες και πολυκατοικίες, τα έντυπα των προτεινόμενων παρεμβάσεων και της ολοκλήρωσης των έργων, η υπεύθυνη δήλωση του ωφελούμενου και του αναδόχου, κ.α.

Οι εργασίες που ενισχύονται είναι: αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση - αναβάθμιση θερμομόνωσης, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης - ψύξης και σύστημα ζεστού νερού χρήσης με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων ανά αίτηση ωφελούμενου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 250 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας κύριας χρήσης

Υπενθυμίζεται ότι τα ποσοστά ενίσχυσης κλιμακώνονται μέχρι 70%, ανάλογα με το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση ενώ υπάρχει δυνατότητα χορήγησης δανείου με επιδοτούμενο (άτοκο) δάνειο διάρκειας 4 - 6 ετών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Giorgis

    Τα φωτοβολταϊκά λάμπουν δια της απουσίας τους.

    1. avatar Κος ΓιαννηςΛαμια.

      Δεν εχει φ/β ; αυτο καταοαβα και γω ,μα τι σημαινει χρηση απο " αΑνανεωσημες Πηγες Ενεργειας ; * καπου το αναφερει ποιό πανω εγω δεν καταλαβα τα Φωτοβολτσϊκά ειναι πσραγωγη απο ανανεωσημη πηγη το ν Ηλιο δηλ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει