Επιστολή προς όλους τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου απέστειλε η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, ενόψει της ψήφισης των άρθρων τού σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών Μεταφορών Δημοσίων Έργων και άλλες Διατάξεις», του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και στην οποία τονίζει ότι τα δύο κρίσιμα για τον τουριστικό τομέα ζητήματα, τα οποία αντί να επιλύονται, με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, διαιωνίζονται εις βάρος τού ελληνικού τουρισμού.

Όπως τονίζεται στην επιστολή, όχι μόνο δεν απελευθερώνονται οι χερσαίες επιβατικές μεταφορές και οι τακτικές συγκοινωνιακές γραμμές, οι οποίες εξυπηρετούνται από τα ΚΤΕΛ, αλλά πριμοδοτούνται με επιπλέον χρηματοδότηση 45 εκατομμυρίων ευρώ προς επενδύσεις για εκσυγχρονισμό τους, τη στιγμή που οι επιχειρήσεις όλης της χώρας – τουριστικές και μη- κυριολεκτικά ματώνουν για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση από τις Τράπεζες με εξοντωτικά επιτόκια, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι -μεταξύ άλλων- δεν προβλέπεται η χορήγηση νέων αδειών για επιβατικά δημόσιας χρήσης αυτοκίνητα, από 5 μέχρι 9 θέσεων Ειδικής Μίσθωσης, χωρίς μετρητή με επαγγελματία οδηγό (τα γνωστά βανάκια) στα τουριστικά γραφεία, τα οποία, λόγω της φύσεως τής λειτουργίας τους, τα έχουν πραγματικά ανάγκη για την καθημερινή μεταφορά μικρών ομάδων τουριστών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.