Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας, της FED, Μπεν Μπερνάνκι, με δηλώσεις του σήμερα στην Ουάσινγκτον επισήμανε ότι, δεν έχει προσωπικά βεβαιωθεί ότι «είναι βιώσιμη» η ανάκαμψη στον τομέα της απασχόλησης στις Ην. Πολιτείες.

«Δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι, η πρόσφατη βελτίωση στην αγορά εργασίας μας, είναι συγχρόνως και βιώσιμη», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Fed, ο οποίος νωρίτερα σήμερα εκφώνησε ομιλία στο Άρλινγκτον, προάστιο της αμερικανικής πρωτεύουσας.

«Μία μεγάλου εύρους ομάδα οικονομικών δεικτών, μάς επιτρέπει ασφαλώς να σκεφθούμε ότι, ‘βελτιώνεται η αγορά της εργασίας μας’, κάτι που βέβαια είναι καλοδεχούμενο», επισήμανε ο ίδιος-στο πλαίσιο μιας ομιλίας ειδικά εστιασμένης στο ζήτημα της απασχόλησης.

«Απέχει, όμως, πολύ από του να έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση στην αγορά της εργασίας μας», γνωμάτευσε ταυτοχρόνως ο κ. Μπερνάνκι.

Οικονομικοί παρατηρητές στην Ουάσινγκτον σημειώνουν στο Γαλλικό πρακτορείο ότι πρόκειται για επανάληψη της θέσης που εξέφρασε και νωρίτερα (στις 13) αυτόν τον μήνα το ΔΣ της Fed, όταν βεβαίωσε ότι «θα συνεχίσει να στηρίζει σθεναρά (σ.σ.: με παροχή ‘έξτρα’ ρευστότητας) την ομοσπονδιακή οικονομία, έως ότου παγιωθεί-αμετακλήτως-η εδώ και 36 μήνες επιχειρούμενη ανάκαμψη στην αμερικανική αγορά εργασίας».