Στην ένταξη 61 νέων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 54.033.465 ευρώ προχώρησε η περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της 2ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού για το 2012.

«Πρόθεση της περιφέρειας Αττικής είναι να αναδειχθεί σε μοχλό ανάπτυξης» σημείωσε ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός και συνέχισε: «Συνεχίζουμε μέσα από τη σωστή διαχείριση των πιστώσεων και όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που διαθέτουμε, να αναλαμβάνουμε στοχευμένες δράσεις με τελικό στόχο τη μεγιστοποίηση της ωφέλειας των πολιτών. Με γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και επιζήμια κωλυσιεργία, τα προβλήματα όχι μόνο δεν λύνονται αλλά λιμνάζουν και διογκώνονται».

Αναμόρφωση και συντήρηση οδικού δικτύου

Στη 2η αναμόρφωση του προϋπολογισμού συμπεριλήφθηκαν έργα ύψους 20.481.024 ευρώ, που αφορούν στην οδική ασφάλεια, την αποκατάσταση και τη συντήρηση του οδικού δικτύου. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται η συντήρηση των φωτεινών σηματοδοτών του νομού Αττικής, η λειτουργία και η συντήρηση του συστήματος διαχείρισης κυκλοφορίας στο νομό Αττικής, η συντήρηση και η αποκατάσταση φθορών στο οδικό δίκτυο, η κατασκευής νέας επαρχιακής οδού από τα Μέγαρα στο Αλεποχώρι.

Νέο γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε έργα κατασκευής και ανακατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων «σε μια περίοδο» – όπως σημειώνεται -«αποδεδειγμένης αδυναμίας της κεντρικής διοίκησης να χρηματοδοτήσει επαρκώς δράσεις που αφορούν τον αθλητισμό και είναι επωφελείς για τον αθλητισμό και την κοινωνία».

Στα έργα αυτά συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια (ανοικτή πίστωση) και άλλα έργα συνολικής αξίας 8.660.000 ευρώ. Ειδικά για την κατασκευή γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια, ο κ. Σγουρός δήλωσε ότι «είχα δεσμευθεί ως Νομάρχης Αθηνών ότι θα συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο στην ανέγερση του γηπέδου και τηρούμε την υπόσχεση ως αιρετή Περιφέρεια. Περιμένουμε από το δήμο Ν. Φιλαδέλφειας και την ερασιτεχνική ΑΕΚ συγκεκριμένη πρόταση με ώριμη μελέτη που να προσδιορίζει το κόστος προκειμένου να υπάρξουν ουσιαστικότερες ενέργειες».

Άλλα έργα

Για έργα στη Δυτική Αττική χορηγούνται 16.200.000 ευρώ. Ανάμεσά τους η αναβάθμιση και η ανάπλαση περιοχών στην Αγία Βαρβάρα, το δήμο Αιγάλεω και τον δήμο Περάματος, κατασκευή παιδικών σταθμών και χώρων με παιδικές χαρές, ανάπλαση της Λεωφόρου Θηβών, μελέτη για την ολοκλήρωση της αστικής ανάπλασης της περιοχής λίμνης Ζεφυρίου.

Για υποδομές στον παράκτιο και τον νησιωτικό χώρο δίνονται 2.360.000 ευρώ, για κατασκευή λιμνοδεξαμενής στο δήμο Τροιζηνίας, έργα σε Πόρο, Ύδρα, Αίγινα και Αντικύθηρα.

Για αντιπλημμυρικά έργα, καθαρισμό φρεατίων, διάνοιξη και διευθέτηση ρεμάτων στο νομό Αττικής και έλεγχο της ποιότητας υπογείων υδάτων στη Δυτική Αττική δίνονται 2.075.693 ευρώ.

Επίσης δίνονται 250.000 ευρώ για συντήρηση και στατική ενίσχυση των αγαλμάτων Αθηνάς και Απόλλωνα στο κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών και για εργασίες καθαρισμού και τεκμηρίωσης στο αρχαίο θέατρο στο Αμφιαράειο.