Την ανησυχία τους για τη συνεργασία με τα δημόσια νοσοκομεία εκφράζουν οι διοικήσεις των ασφαλιστικών εταιρειών όσον αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς ασθενείς που καλύπτονται από ιδιωτικά συμβόλαια.

Είναι χαρακτηριστικό πως η ειδική επιτροπή, την οποία έχει συστήσει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών για να επιτευχθεί συμφωνία με τα κρατικά θεραπευτήρια, εντόπισε πολλά ανοιχτά σημεία, τα οποία αφορούν στο πώς θα κινηθεί η συγκεκριμένη συνεργασία. Ποια είναι αυτά;

Αφορούν στις υποδομές, στους εργαζόμενους, στα συστήματα διαχείρισης και λειτουργίας, βάσει των οποίων τρέχουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς και στις διαδικασίες λήψεις αποφάσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι δύο πλευρές δημιούργησαν μια ειδική ομάδα εργασίας, η οποία προχώρησε στην καταγραφή συγκεκριμένων δεδομένων, που έχουν να κάνουν με:

Τα στοιχεία τιμολόγησης όλων των κρατικών νοσοκομείων που μετέχουν στη συνεργασία.

Την «ταυτοποίηση» των «ειδικών θέσεων» των κρατικών νοσοκομείων και το πώς αυτές διανέμονται στις ασφαλιστικές εταιρείες που έχουν συνάψει συμβάσεις με το Δημόσιο.

Τα συμπεράσματα που ανέκυψαν από τη διενέργεια προγραμματισμένων επισκέψεων στα κρατικά νοσοκομεία.
Την καταγραφή των συνθηκών και των διαδικασιών εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ήδη ενημερωθεί για όλα αυτά και στελέχη της Ένωσης δηλώνουν πως στόχος είναι η τακτοποίηση όλων των ανοιχτών ζητημάτων, ώστε και οι δύο πλευρές να έχουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη από τη συνεργασία.