Τα ελληνικά ομόλογα σημειώνουν ράλι σε επίπεδα προ του προγράμματος διάσωσης, καθώς η χώρα πέτυχε συμφωνία με τους δανειστές της και ολοκλήρωσε την ανταλλαγή ομολόγων την προηγούμενη εβδομάδα, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κάτω του 5%, επίπεδο που είχε να αγγίξει από τον Νοέμβριο του 2009, όταν άρχισε η κρίση χρέους της χώρας. Σήμερα είναι πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης 5 νέων ομολόγων της ανταλλαγής, και όλα είχαν καλύτερη επίδοση από τα αντίστοιχα τους της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Μετά τις πρόσφατες ενέργειες για τη βελτίωση της ρευστότητας η ελληνική αγορά ομολόγων σημείωσε ράλι, δήλωσε ο Λεφτ. Φαρμάκης της UBS Group AG, προσθέτοντας ότι η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος είναι πιθανό να ολοκληρωθεί ταχύτερα από τις προηγούμενες. Επίσης αναμένει ότι η καλή πορεία των ομολόγων θα συνεχιστεί. Η απόδοση του νέου δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε περίπου 15 μονάδες βάσης στο 4,83%, ενώ η απόδοση άλλων ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας υποχώρησαν 1 μονάδα βάσης, σημειώνει το πρακτορείο.