Ανησυχητική είναι η εικόνα κατά το πρώτο δίμηνο της χρονιάς στον κλάδο πυρός των ασφαλιστικών εταιριών, καθώς χωρίς να έχει ακόμα κλείσει ο Φεβρουάριος, έχουν ήδη καταγράψει και περάσει στα βιβλία τους υποχρεώσεις, που ξεπερνούν τα 70 εκατ. ευρώ.

Πέραν της πυρκαγιάς σε μεγάλο πολυκατάστημα, οι αποζημιώσεις, που πρέπει να καταβληθούν στις επιχειρήσεις του κέντρου, λόγω των πρόσφατων – και όχι μόνο – επεισοδίων, φτάνουν τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Αν υπολογίσουμε και άλλες ζημιές από φωτιά, που πρέπει να πληρωθούν, τότε το συνολικό ποσό φτάνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχεί σχεδόν στο 25% των εσόδων του κλάδου.

Οι ανησυχίες των στελεχών των ασφαλιστικών εταιριών εντείνονται ακόμα περισσότερο, καθώς εκτιμούν ότι επεισόδια στην Αθήνα – αλλά και στη Θεσσαλονίκη – θα προκύψουν ξανά στο επόμενο διάστημα, εγείροντας ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις για αποζημιώσεις. Αυτό μπορεί να οδηγήσει τον κλάδο να καταγράψει ακόμα και ζημιές, όταν αποτελεί από τις παραδοσιακά κερδοφόρες δραστηριότητες των ασφαλιστικών.