Αρθρογράφος του δικτύου της Deutsche Welle περιγράφει ότι σίγουρα «οι απειλές προς την Ελλάδα υπάρχουν» και οι «προθεσμίες έχουν τεθεί». Όμως, όπως λέει «οι απειλές του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου για χρεοκοπία, είναι αβάσιμες».

«Οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές για την Ελλάδα και για τις τράπεζες. Έτσι για μία ακόμη εβδομάδα θα συνεχιστεί το σκληρό πόκερ ανάμεσα σε Αθήνα και Βρυξέλλες μέχρι να δοθεί το πράσινο φως για το επόμενο πακέτο».

Η άποψη του Bernd Riegert, αρθοφράφου της Deutsche Welle για τα θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής είναι ότι το δράμα που εκτυλίσσεται σήμερα μπροστά στους έκπληκτους Ευρωπαίους είναι «πολιτικό». «Οι Έλληνες θέλουν να πάρουν στα χέρια τους το δάνειο με τους καλύτερους δυνατούς όρους».

«Κανείς όμως δεν μπορεί στα αλήθεια να προβλέψει τις συνέπειες μιας ελληνικής χρεοκοπίας για τα υπόλοιπα 16 κράτη της Ευρωζώνης. Για τον λόγο αυτό ο λόγος του απογοητευμένου επικεφαλής της Ε.Ε. Jean-Claude Juncker δεν είναι και τόσο αξιόπιστος. Τα προβλήματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο η Ελλάδα θα συνεχίζει να είναι κράτος μέλος της ΕΕ.