Μισθούς φτώχειας απαιτεί η τρόικα μαζί με την κατάργηση των συμβάσεων, τις ελεύθερες απολύσεις στις ΔΕΚΟ, την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού και την περικοπή των επικουρικών.

Παράλληλα απαιτούν άμεσες καταργήσεις υπηρεσιών, με απόλυση των υπαλλήλων. Η διαπραγμάτευση συνεχίστηκε ως αργά το βράδυ, σε συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τα στελέχη της τρόικας.

Όπως γράφουν σήμερα στο κύριο θέμα του «Τα Νέα», οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας, δεν υποχώρησαν ούτε κατ’ ελάχιστον, συνέδεσαν την πορεία του PSI με την άμεση λήψη μέτρων και ζήτησαν μέσα στις επόμενες ημέρες να προχωρήσουν οι μειώσεις των κατώτατων μισθών η περικοπή 13ου και 14ου μισθού, η κατάργηση των κανονισμών εργασίας σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, η ουσιαστική κατάργηση της Διατησίας, η κατάργηση της μετενέργειας η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η μείωση των επικουρικών συντάξεων.

Ο υπουργός Εργασίας, Γ.Κουτρουμάνης χαρακτήρισε τις απαιτήσεις της τρόικας για τα μισθολογικά – εργασιακά ως το πλέον κομβικό σημείο για τη νέα δανειακή σύμβαση και επεσήμανε ότι θα δώσει τη μάχη μέχρις εσχάτων, χαρακτηρίζοντας «τεράστια» την απόσταση τω θέσεων μεταξύ του υπουργείου και της τρόικας.