Τα επίσημα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ θα πραγματοποιηθούν αύριο Κυριακή 10/9 αλλά οι εκδηλώσεις και η παρουσία της πολιτικής ηγεσίας στη Θεσσαλονίκη έχει ξεκινήσει από το πρωί του Σαββάτου.

Η προετοιμασία της φετινής Έκθεσης ξεκίνησε πριν από περίπου 2 χρόνια και έχουν εργαστεί για αυτό το μεγάλο οικονομικό – και όχι μόνο- γεγονός πάνω από 10.000 άνθρωποι.

elladakina

Ενδεικτικά κάποια στοιχεία:

Οι διάφορες δραστηριότητες της ΔΕΘ προσήλκυσαν περίπου 500.000 επισκέπτες το 2012. Το 2016 ο αριθμός έφτασε το 1 εκατ. και φέτος αναμένεται να μεγαλώσει.

Το 2012 η ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου είχε 80.000 επισκέπτες, το 2016 είχε 215.000 επισκέπτες και φέτος αναμένονται πάνω από 250.000. Επίσης, πλέον ο αριθμός των εκθετών που συμμετέχουν φέτος είναι τετραψήφιος αριθμός. Πριν από μια πενταετία ήταν τριψήφιος.

Συνολικά οι διεθνείς συμμετοχές προέρχονται από 18 χώρες (Κίνα, Κύπρος, Σλοβακία, Πολωνία, Λουξεμβούργο, Νότια Αφρική, Αρμενία, Ινδονησία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία, Ινδία, Ουκρανία, Σερβία, Ρωσία, Τουρκία, Ιταλία, Αίγυπτος και Ιράν).

Από την Κίνα, η οποία φέτος είναι η τιμώμενη χώρα, συμμετέχουν 167 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων επτά αναπτύσσουν παγκόσμια δραστηριότητα: η China Cosco Shipping Corporation, η China Development Bank, η Shehua Group Corporation Limited, η Huawei Technologies Co. Ltd, η Zhongxing Telecommunication Equipment Corporation, η State Grid Corporation of China και η Air China. Στην κινεζική συμμετοχή ξεχωρίζει επίσης η τηλεπικοινωνιακή ZTE, καθώς και 23 εταιρείες υψηλής τεχνολογίας από την περιοχή της Σαγκάης.