Με ένα θεατρικό έργο για την Ελλάδα, την κρίση και την αντιμετώπιση της, αποχαιρετά το 2011 η εφημερίδα Financial Times. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν για ακόμη μια φορά ο Γιώργος Παπανδρέου, η Α. Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί.

Διαβάστε αποσπάσματα από την τραγωδία, όπως την περιγράφει η εφημερίδα:

Ο προβολέας ανοίγει στις Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είναι στο σπίτι στο κρεβάτι, πετιέται στον ύπνο του.

Παπανδρέου: Μεγάλοι Θεοί! Αυτές οι νύχτες δεν τελειώνουν ποτέ; Δεν θα έρθει ποτέ το φως της ημέρας; Άκουσα τον κόκορα αλλά ήταν εντελώς νωχελικός και οι εντελώς διεφθαρμένοι άνθρωποι μου εξακολουθούν να ροχαλίζουν! Κατάρα στο ΠΑΣΟΚ! Δεν μπορώ να απολύσω ακόμη και τη δική του δημόσιους υπαλλήλους.

Ο προβολέας ανάβει στον τελευταίο όροφο του σπιτιού του Παπανδρέου και αποκαλύπτει την τρόικα, οι οποίοι είναι οπλισμένοι με iPads μελετώντας ένα σωρό από σκονισμένα βιβλία Ελλήνων.

Πρώτος δανειστής: Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο. Μέχρι τον περασμένο μήνα πάνω από 1.000 νεκροί συνταξιούχοι στο μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο στην Ελλάδα.

Δεύτερος Πιστωτής: Και τι γίνεται με αυτό; Το ελληνικό κράτος θεωρεί ότι 637 κλάδοι εργαζομένων πρέπει να πάρουν πρόωρη συνταξιοδότηση.

Πρώτος δανειστής: Τι είδους άνθρωποι;

Δεύτερος Πιστωτής: Συνοδοί στα ατμόλουτρα. Τεχνικοί ραδιοφώνου. Κομμωτήρια.

Τρίτος Πιστωτής: Για παράδειγμα, η διαφορά μεταξύ ο οποίος είναι ιδιοκτήτης πισίνας και ποιος τη δηλώνει στη φορολογική του δήλωση είναι μεγάλη. Οι δύο κατηγορίες δεν συμπίπτουν ακριβώς – τουλάχιστον, όχι στο προάστιο της Εκάλης.

Δεύτερος Πιστωτής: Άσε με να μαντέψω. Δέκα χιλιάδες πισίνες και μόνο 1.000 ιδιοκτήτες.

Ο προβολέας πάει στον Παπανδρέου

Παπανδρέου (απελπισμένος): Πόσα χρωστάμε; Μερικές φορές εύχομαι να γύρναγα πίσω το χρόνο να έπαιζα τραγούδια στην κιθάρα μου. Αλλά δεν πρέπει να παραιτηθώ! Ήταν ο Ανδρέας, ο πατέρας μου, ο οποίος πήρε τη χώρα μου σε αυτό το χάλι. Δεν είμαι σαν αυτόν. Αλλά είναι καθήκον μου να σώσω την Ελλάδα. Το ξέρω! Θα προκηρύξω δημοψήφισμα!

Ο προβολέας πίσω στην τρόικα των πιστωτών.

Πρώτος δανειστής: Ακούσατε κάποιον να λέει τη λέξη δημοψήφισμα;

Φρανκφούρτη. Jean-Claude Trichet και ο Mario Draghi κάθονται σε ένα τραπέζι.

Trichet: Λοιπόν, είμαστε σαφείς σχετικά με τον πρώτο κανόνα των κεντρικών τραπεζών.

Draghi: Αγοράστε ελληνικά ομόλογα. Να το ονομάσουμε άρση των εμποδίων για το μηχανισμό προς τη τη σταθερότητα νομισματική πολιτική.

Trichet: Εντάξει, τότε, με τον δεύτερο κανόνα. Εδώ στη Φρανκφούρτη έχουμε κάνει περισσότερα από οποιοδήποτε θεσμικό όργανο στην Ευρώπη, ή σε ολόκληρο τον κόσμο, για να κρατήσουμε ζωντανό το ευρώ. Κάθε ένας από εμάς αξίζει αναγνώριση.

ΡΩΜΗ: Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δίνει το τελευταίο του πάρτι με πλήθος τ προσωπικοτήτων της τηλεόρασης και Showgirls να τον περιβάλλει. Στη σκηνή μπαίνει ένας σκλάβος.

Σκλάβος: Οι στολές των νοσοκόμων είναι έτοιμες.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Άνγκελα Μέρκελ, Νικολά Σαρκοζί και Ντέιβιντ Κάμερον τελειώνουν το δείπνο σε μια σύνοδο κορυφής.

Μέρκελ: Τι νόστιμο τυρί! Θα πρέπει πραγματικά να δοκιμάσετε, Ντέιβιντ, θα σας ηρεμήσει.

Κάμερον: Σας λέω, εγώ δεν θα διεξαγάγω δημοψήφισμα, δεν θα συμφωνήσω σε μια νέα συνθήκη.

Μέρκελ (με τον Σαρκοζί): Εσείς και εγώ πρέπει να πιάσουμε δουλειά. Έτσι, πείτε μου την αλήθεια, νικολά για τον Ντομινίκ Στρος Καν.

Σαρκοζί (γλυκά): Όπως εσείς το έχετε θέσει τόσο εύγλωττα, Άνγκελα, δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς το ευρώ.

Μέρκελ: Λοιπόν, αυτό είναι τότε. Είμαι στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι έχουμε μια συμφωνία. Η Ευρώπη θα έχει μια δημοσιονομική ένωση του χρόνου και θα έχω λίγο περισσότερο τυρί.

Κάμερον: Σας λέω, εγώ δεν θα…

Μέρκελ (στροφή προς Cameron): Τι, είστε ακόμα εδώ;