«Μέσα σε ένα δεκαήμερο περισσότερα από 38 εκατ. ευρώ ενίσχυσαν την πραγματική οικονομία της Δυτικής Ελλάδας, δίνοντας ανάσα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ενημερώνοντας σήμερα το απόγευμα το Περιφερειακό Συμβούλιο, για την ροή πληρωμών της Περιφέρειας από τις αρχές Δεκεμβρίου και μετά.

Αναφερόμενος αναλυτικότερα στα κονδύλια ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες στην πραγματική οικονομία της Περιφέρειας έχουν διοχετευτεί: 12,5 εκατομμύρια ευρώ που προέρχονται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, 13 εκατομμύρια ευρώ που ήδη εκταμιεύονται προς τους σεισμόπληκτους Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, 8,5 εκατομμύρια ευρώ που αποτελούν πληρωμές για τις ιδιωτικές επενδύσεις, μέσω του αναπτυξιακού νόμου και πέντε εκατομμύρια ευρώ που προέρχονται από το Ταμείο Συνοχής. «Καταβάλλουμε ήδη μια εργώδη προσπάθεια ώστε το σύνολο των χρημάτων αυτών να έχει μεταβιβαστεί στους δικαιούχους πριν το τέλος του έτους, δηλαδή έως την άλλη Παρασκευή», συμπλήρωσε ο Απόστολος Κατσιφάρας.

Επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε την σύσταση Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδας και πρόεδρος του Συμβουλίου εξελέγη, ύστερα από πρόταση του Περιφερειάρχη, ο περιφερειακός σύμβουλος από την ενότητα της Ηλείας, Ευγένιος Μπαλκάμος.

Όπως είπε στην εισήγησή του ο Απόστολος Κατσιφάρας «η Δυτική Ελλάδα, εξαιτίας του αναχρονιστικού και επικίνδυνου εθνικού και επαρχιακού οδικού της δικτύου, βρίσκεται μαζί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανάμεσα στις περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους υψηλότερους δείκτες τροχαίων ατυχημάτων».

Περιγράφοντας τον ρόλο του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας ο Απόστολος Κατσιφάρας υπογράμμισε ότι «το Συμβούλιο θα μελετά, θα αξιολογεί, θα διαμορφώνει και θα προτείνει συγκεκριμένες δράσεις για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες της Περιφέρειας αλλά και με βάση τις γενικότερες πολιτικές που απορρέουν από το Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα 2011-2020».