Παρά την κρίση στην Ευρωζώνη, η γειτονική Αλβανία δεν φαίνεται να βιώνει ανάλογα οικονομικά προβλήματα, με ευεργετικές συνέπειες για την τοπική αγορά κατοικίας.

Όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό του 2012, το ΑΕΠ της γείτονος αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό της τάξεως του 4,3%. Αντίστοιχα, σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της χώρας, ο δείκτης τιμών κατοικιών της Αλβανίας αυξήθηκε κατά 10,3% στο τέλος του τρίτου τριμήνου, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Όσον αφορά τον δείκτη των ενοικίων, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», αυτός κατέγραψε άνοδο κατά 1,1% σε ετήσια βάση κατά το τρίτο τρίμηνο, δείγμα της στροφής των περισσότερων στην αγορά κατοικίας και όχι στην ενοικίαση. Αναλυτές εκτιμούν ότι η αγορά κατοικίας προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, ιδίως αν συνυπολογιστεί ότι η ζήτηση παραμένει ισχυρή. Μάλιστα, αναμένεται να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο και το 2012.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.