Η Γερμανία θέλει η Ελλάδα να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις πριν εξεταστεί αν χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους, τόνισε η εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Θέλουμε να υλοποιηθούν πρώτα οι συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις», τόνισε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι το Eurogroup συμφώνησε να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και το αφορολόγητο.

Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας δήλωσε την Κυριακή ότι προϋπόθεση για να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις για το 2019-2020, είναι να έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζονται τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που θα συμφωνηθούν μετά την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, τονίζει το πρακτορείο.

Από την πλευρά του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ είπε ότι η συμφωνία του Μαΐου του 2016 έχει θέσει τον οδικό χάρτη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Παράλληλα χαιρέτησε τη συμφωνία της Μάλτας, χαρακτηρίζοντάς την ως το πρώτο βήμα για την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα.