Οι Ευρωπαίοι προχωρούν με αργούς ρυθμούς προς την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που πλήττει την Γηραιά Ήπειρο δήλωσε χθες κατά τη διάρκεια συνεδρίου επιχειρηματικών στελεχών της Wall Street Journal ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τίμοθι Γκάιτνερ.

«Ελπίζουμε ότι θα προχωρήσουν ταχύτερα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες» πρόσθεσε, τη στιγμή που η Ουάσινγκτον ανησυχεί για τις συνέπειες που θα έχει για την αμερικανική οικονομία ενδεχόμενη επιδείνωση της κατάστασης στην ευρωζώνη.

«Μην παρερμηνεύετε τις δηλώσεις μου, είμαι απλώς ευγενής. Η κρίση αυτή μας έχει ήδη πλήξει» είπε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον ασυνήθιστα ενθαρρυντικό τόνο της προηγούμενης δήλωσής του.

«Η Ευρώπη είναι απολύτως ικανή να επιλύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει», είπε, προσθέτοντας ότι παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή την εξέλιξη της κατάστασης στην Ευρώπη.

Ο Τίμοθι Γκάιτνερ επέμεινε στο γεγονός ότι ο στόχος της αποφυγής της μετάδοσης της κρίσης του δημοσίου χρέουος στην ευρωζώνη έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολος εξαιτίας της επιβράδυνσης της ανάπτυξης στη νομισματική ένωση που τοποθετείται στο 0,2% κατά το τρίτο τρίμηνο του 2011.