Σε ένα νέο θρίλερ εξελίσσεται το θέμα με την αποστολή της απολογητικής επιστολής του Ευκλείδη Τσακαλώτου που ζήτησαν οι δανειστές θεωρώντας ότι τα μέτρα του Αλέξη Τσίπρα είναι μονομερή και δεν συνάδουν με τα συμφωνηθέντα.

Πρωινές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο υπουργός Οικονομικών έστειλε την επιστολή που ζητούσαν οι Ευρωπαίοι ωστόσο η αποστολή δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Η επιστολή πρέπει να περιλαμβάνει γραπτές δεσμεύσεις ότι «δεν θα επαναληφθεί» o «μποναμάς» τις οποίες ζήτησαν από Αθήνα οι συνεργάτες των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, για να κλείσει χωρίς άλλες συνέπειες ​η συζήτηση για την ενέργεια ​​της εξαγγελίας Τσίπρα.

Τελευταίες πληροφορίες που διακινούνται το μεσημέρι της Τετάρτης αναφέρουν ότι είναι πιθανό να συγκληθεί και το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Εάν η πληροφορία επιβεβαιωθεί, το Eurogroup αναμένεται να συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το θέμα της νέας εμπλοκής προέκυψε καθώς γερμανική πλευρά διατηρεί αντιρρήσεις επί του θέματος και είναι σε εξέλιξη διαβουλεύσεις με στόχο να ξεπεραστούν τα εμπόδια. Οι Γερμανοί δεν δέχονταν από χθες την επιστολή Τσακαλώτου για να υποχωρήσουν στο χρέος και μάλιστα συνέδεσαν το θέμα με τη δεύτερη αξιολόγηση…