Αν και οι πάντες να διαβεβαιώνουν ότι οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, ανεξάρτητα από το πόσο θα είναι τελικά το «κούρεμα» του χρέους, είναι διασφαλισμένες, δημοσίευμα ωστόσο της γερμανικής Bild κάνει λόγο για αγωνία των καταθετών σχετικά με την τύχη των χρημάτων τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας, που δεν τεκμηριώνεται από τις μέχρι στιγμής διεθνείς εκτιμήσεις, οι Έλληνες σπεύδουν να «σηκώσουν» τα χρήματά τους από τις τράπεζες, προκειμένου να τα διασφαλίσουν, καθώς θεωρούν ότι το «κούρεμα» σημαίνει ουσιαστικά πτώχευση.

«Όλο και περισσότεροι Έλληνες, οι οποίοι έχουν έστω και λίγα χρήματα, έρχονται να τα πάρουν. Στο χαρτοφυλάκιό μου υπάρχουν 5.000 πελάτες, οι μισοί εκ των οποίων έχουν μεταφέρει τα χρήματά τους στο εξωτερικό ή τα φυλάνε στο σπίτι. Υπάρχουν περιπτώσεις καταθετών που φεύγουν με 300.000 ευρώ στην τσάντα τους. Αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί δεν θα υπάρχουν πια χρήματα στις τράπεζες», δήλωσε στην εφημερίδα υπεύθυνη υποκαταστήματος τράπεζας στην Αθήνα.

Η εφημερίδα μεταφέρει την εικόνα ότι στις ελληνικές τράπεζες σχηματίζονται ουρές από καταθέτες που τρέχουν να πάρουν τα λεφτά τους, σχολιάζοντας πως τέτοιες σκηνές είναι καταθλιπτικές για μία χώρα που βρίσκεται κοντά στην πτώχευση.