Ενημερωτικές συναντήσεις με τραπεζίτες για θέματα που αφορούν στις ευρωπαϊκές αποφάσεις για το πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Στις συσκέψεις αυτές εξετάσθηκαν και ζητήματα σχετικά με την κατάσταση των τραπεζικών ιδρυμάτων, αλλά και η πορεία των ταμειακών διαθεσίμων του Δημοσίου.

Ο υπουργός Οικονομικών είχε συναντήσεις με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Προβόπουλο, με τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, κ. Β. Ράπανο, τον διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, κ. Θ. Πανταλάκη, τον εκτελεστικό πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Μ. Σάλλα, και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank, κ. Ν.Νανόπουλο

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συναντήσεις του κ. Βενιζέλου με τους τραπεζίτες μετείχε και ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, κ. Πέτρο Χριστοδούλου, ο οποίος έλαβε μέρος στην κοινή συνάντηση των εμπειρογνωμόνων της Ευρωζώνης (Euro Working Group) και του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF), που διεξήχθη την προηγούμενη Παρασκευή και το Σάββατο στο Παρίσι.

Πηγή: 24h.gr