«Εχει γίνει σημαντική πρόοδος στη διαπραγμάτευση και μένουν να διευθετηθούν μόνο κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες ή επιμέρους θέματα», δήλωσε στον Real Fm ο Τρύφων Αλεξιάδης. Σχετικά με το ακατάσχετο ειδικό λογαριασμό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η ελληνική πλευρά βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Όσον αφορά στην υστέρηση των δημοσίων εσόδων, ο ίδιος επισήμανε πως τα έσοδα δεν εμφανίζουν καμία υστέρηση. Ειδικότερα για τον Αύγουστο, όπως είπε, αντλήθηκε το 98% του στόχου των εσόδων που ήταν λίγο πάνω από τα 4 δισ. ευρώ.

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, τόνισε πως γίνεται προσπάθεια να αλλάξει η φορολογία στα ακίνητα και να φορολογηθούν με βάση τις πραγματικές αξίες. Παράλληλα, όπως σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης, το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να δώσει μεγαλύτερες απαλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

Σε σχέση με το Περιουσιολόγιο ο ίδιος ανέφερε πως αυτό θα εφαρμοστεί μετά την διαδικασία εθελοντικής αποκάλυψης εισοδημάτων και θα αποτελούν την τελευταία ευκαιρία για τους πολίτες που δεν έχουν δηλώσει μετρητά ή άλλα αντικείμενα αξίας.

«Αυτό που θέλουμε να καταγράψουμε είναι καταθέσεις σε επενδυτικά προϊόντα στο εξωτερικό και μετρητά που δεν έχουν δηλώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.