Για «ακραίες διαφορές» μεταξύ της κυβέρνησης και του ΔΝΤ για τα εργασιακά έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τους θεσμούς για το θέμα. «Κάθε ουσιώδης συζήτηση δεν θα μπορούσε να γίνει αν δεν είχαμε ένα κείμενο αναφοράς, όπως είναι αυτό της Διεθνούς Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος.

«Ήταν μία διερευνητική και διαδικαστική συζήτηση», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, εξερχόμενος της συνάντησης.

Όπως σημείωσε, βάση της διαπραγμάτευσης θα είναι το πόρισμα της Διεθνούς Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που αναμένεται να κατατεθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου. «Είναι τόσο ακραίες οι διαφορές μας με το ΔΝΤ, όπου κάθε ουσιώδης συζήτηση δεν θα μπορούσε να γίνει αν δεν είχαμε ένα κείμενο αναφοράς, όπως είναι αυτό της Διεθνούς Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τις ομαδικές απολύσεις, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι η οποιαδήποτε ουσιαστική, δεσμευτική συζήτηση θα πρέπει να γίνει μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία αναμένεται να εκδοθεί προς το τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου. Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού.

Η επόμενη συνάντηση που θα αφορά τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου.