Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρ εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για το ενδεχόμενο οι αγορές να βάλουν στο στόχαστρό τους την Ιταλία και κάλεσε την Ευρώπη να είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει τη χώρα μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ή ακόμη και μέσω άλλων μηχανισμών, όπως το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF)

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Ουάσινγκτον ο γλλος αξιωματούχος υπενθύμισε ότι η Ιταλία πρέπει να δώσει διαβεβαιώσεις για την ικανότητά της να εξισσοροπήσει μακροπρόθεσμα τα δημοσιονομικά της.

«Εάν η Ιταλία λάβει μέτρα και είναι σε θέση να δανειστεί με σχετικά χαμηλό επιτόκιο, τότε πιστεύουμε ότι το χρέος της είναι βιώσιμο. Όμως αν, για τον έναν ή τον άλλο λόγο, οι αγορές αρχίσουν να σκέφτονται ότι το χρέος της Ιταλίας δεν είναι βιώσιμο και αρχίσουν να ζητούν επιτόκια της τάξης του 8, 9 ή 10%, τότε είναι σαφές ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο», υποστήριξε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.