Σε κολοσσιαία αύξηση κεφαλαίου προχωρά ο νέος όμιλος

«Alpha Eurobank» το όνομα της νέας τράπεζας


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14:05
29/08/2011
Σε κολοσσιαία αύξηση κεφαλαίου προχωρά ο νέος όμιλος
2
loading

Με κολοσσιαία αύξηση κεφαλαίου ύψους 3,9 δισ. ευρώ θα ολοκληρωθεί η συγχώνευση της Eurobank και της Alpha Bank, με τη σχέση ανταλλαγής να διαμορφώνεται όπως ήταν αναμενόμενο στις πέντε νέες κοινές μετοχές της Alpha Bank για κάθε επτά κοινές μετοχές της Eurobank.

Σύμφωνα με το σχέδιο που ανακοινώθηκε, ο νέος όμιλος θα προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση σχεδίου Ενίσχυσης Κεφαλαίων ύψους 3,9 δισ. ευρώ.

Το νέο σχήμα διαθέτει ευρεία μετοχική βάση, με πυλώνες τρεις κύριους μετόχους που εκπροσωπούν την οικογένεια Κωστόπουλου, την οικογένεια Λάτση και η Paramount Services Holding Limited, ο καθένας από τους οποίους υποστηρίζει, τόσο τη συγχώνευση όσο και το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης.

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής θα είναι ο Γιάννης Κωστόπουλος και επικεφαλής του διοικητικού σχήματος θα είναι δύο Διευθύνοντες Σύμβουλοι, Δημήτρης Μαντζούνης, υπεύθυνος των κεντρικών λειτουργικών υπηρεσιών και ο Νικόλαος Νανόπουλος, υπεύθυνος των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Ο νέος όμιλος, θα κατέχει σημαντική παρουσία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με συνολικό δίκτυο 1.300 και πλέον καταστημάτων σε 8 χώρες, και θα συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών μεγαλύτερων τραπεζικών ομίλων στη Βουλγαρία, τη Ρουμάνια και τη Σερβία.

Παράλληλα θα περιλαμβάνεται στους 25 μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους στην Ευρωζώνη με pro forma συνολικό ενεργητικό 146 δισ. ευρώ και θα διαθέτει το κατάλληλο μέγεθος ώστε να καθιερώσει την μετοχή του ως μετοχή αναφοράς στις διεθνείς αγορές.

Η νέα τράπεζα θα διατηρήσει το επιχειρηματικό σήμα της Alpha Bank.

Αναλυτικά οι όροι της συγχώνευσης

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ki

    Στην εποχή της πείνας, ο Χριστοδούλου πρέπει να πίνει νεράκι Voss 3 ευρώ το μισό λίτρο και να το κάνει μόστρα στην τηλεόραση. Ένα ακόμη τραστ αληταράδων για να ξεσκίσουνε ακόμα περισσότερο τον κοσμάκη.

    1. avatar el

      έτσι είναι , βρυκόλακες

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει